Doi români au plecat în concediu, iar la întoarcere s-au trezit cu casa GOALĂ

Doi români au plecat în concediu și s-au trezit cu casa GOALĂ / Foto: Pixabay
Doi români au plecat în concediu și s-au trezit cu casa GOALĂ / Foto: Pixabay

Doi români au plecat în vacanță, iar atunci când s-au întors acasă au găsit casa goală.

Doi români din Timişoara au rămas șocați după ce au revenit din concediu şi găsit casa goală. Hoţii au avut la dispoziţie trei săptămâni pentru a goli întreaga locuință de lucrurile de valoare, relatează Realitatea Plus.

Cei doi români au venit acasă, în concediu, pentru o perioadă de 3 săptămâni. Când au revenit în Udine (Italia), acolo unde locuiesc, au găsit apartamentul gol, și asta deoarece hoții au extras din locuință 80 de grame de aur și 6000 de euro, bani pe care aceștia îi strângeau pentru a cumpăra o mașină. Pe lângă toate acestea, hoții au sustras și electrocasnice, telefoane și parfumuri. 

Astfel de situații sunt frecvente în Italia, și asta pentru că românii pleacă în concediu de obicei vara, iar hoții știu acest lucru. Este suficientă doar o postare pe o rețea de socializare sau un mesaj către un prieten apropiat ca ei să afle dacă dintr-o locuință lipsesc proprietarii mai mult timp. 

Sfaturi esenţiale pentru un concediu liniştit

Pentru o vacanţă în siguranţă, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii Argeş recomandă românilor să ţină cont de câteva sfaturi:

- Limitaţi cercul persoanelor care cunosc despre plecarea dvs., inclusiv nepostând pe reţelele de socializare plecarea dvs. pe perioade mai lungi de timp.

- Împreună cu vecinii de încredere, asiguraţi un sistem reciproc de supraveghere a locuinţei. Eventual, lăsaţi acestora un număr de telefon unde puteţi fi găsit.

- Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de sume. Aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii.

- Nu permiteţi accesul în interiorul locuinţei a persoanelor care îşi declină diverse calităţi.

- Atunci când sunteţi plecaţi de acasă pentru o perioadă de timp mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă golească cutia poştală şi să supravegheze perimetrul locuinţei dvs.

- Contactaţi firmele specializate, în scopul montării în interiorul locuinţei dumneavoastră a unui sistem de alarmare performant. Acesta poate părea iniţial scump, dar îşi va dovedi eficacitatea în protecţia bunurilor.

- Un iluminat corespunzător pe scara blocului sau în jurul locuinţei sporeşte siguranţa locuinţei dumneavoastră.

- Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute, chiar dacă afirmă că sunt trimise de dvs. sau de rude. Consecinţele pot fi grave.

- Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi legitimaţiile şi cărţile de identitate ale persoanelor care îşi declină calităţi oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel