Doi primari şi-au pierdut mandatele în baza unor decizii ÎCCJ

ÎCCJ
ÎCCJ

Prefectul Judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, a emis miercuri două ordine prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatelor de primar pentru edilii comunelor Dobromir şi Ciocârlia, în baza unor decizii definitive comunicate de ÎCCJ.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Constanţa, prefectul Adrian Nicolaescu a emis miercuri Ordinul nr. 27/25.01.2017 pentru încetarea de drept a mandatului, înainte de termen, pentru primarul comunei Dobromir, Visel Iusein, după ce ÎCCJ a respins definitiv contestaţia faţă de raportul ANI, prin care s-a constatat conflictul de interese în care s-a aflat, acesta.

'De asemenea, prefectul judeţului Constanţa a emis Ordinul nr. 28/25.01.2017 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Ciocârlia, Traian Dragomir, după comunicarea deciziei definitive a ÎCCJ nr. 3419/07.12.2016 în dosarul civil nr.842/36/2013, adresa emisă de Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea cu funcţia de primar', se arată în comunicat.

Ordinele de încetare, de drept, a mandatelor de primari, pentru edilii comunelor Dobromir şi Ciocârlia au fost comunicate atât către cei sancţionaţi cât şi consiliilor locale şi secretarilor celor două unităţi administrativ teritoriale, urmând ca după constatarea vacantării funcţiilor Guvernul să hotărască data organizării alegerilor parţiale anticipate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel