Doi polițiști și un funcționar, condamnați la închisoare

Justitia
Justitia

Doi poliţişti şi un funcţionar public au fost condamnaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă, printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia pronunţată de Tribunalul Ialomiţa, potrivit unui comunicat de presă remis luni de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). 

Valeriu Sorin Chivu, şeful Postului de Poliţie Borduşani, a fost condamnat la pedeapsa de doi ani cu executarea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În ceea ce îl priveşte, instanţa a descontopit pedeapsa de şapte ani şi o lună, aplicată inculpatului într-o altă cauză penală, instrumentată de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, acestea având în total de executat şapte ani şi nouă luni închisoare. 

Nicolae Catrinescu, agent de poliţie în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Feteşti, a fost condamnat la cinci ani şi opt luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. 

Florentina Gina Bălan, funcţionar public în cadrul unei primării, la pedeapsa de doi ani şi o lună închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Circuitul banilor

Conform comunicatului DGA, în fapt, s-a reţinut că, în 2015, agentul de poliţie Nicolae Catrinescu a pretins şi primit bonuri valorice de carburant de la un conducător auto, suspect în cauză, pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de serviciu. 

Totodată, agentul de poliţie Valeriu Sorin Chivu împreună cu Florentina Gina Bălan au folosit traficul de influenţă pe lângă agentul de poliţie Nicolae Catrinescu, în schimbul sumei de 3.000 lei, pentru ca acesta să nu sancţioneze contravenţional o societate de transport al cărei angajat a fost surprins în timp ce conducea un camion care nu deţinea, în termenul de valabilitate, verificarea metrologică a aparatului tahograf. Suma de bani a fost remisă ulterior agentului de poliţie Nicolae Catrinescu de către o persoană, suspectă în cauză, angajată în cadrul societăţii de transport, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel