Doi pasageri au leșinat într-un tren CFR, din cauza căldurii

Doi pasageri care circulau cu trenul pe ruta Mangalia-București au leșinat din cauza căldurii mult prea mari din vagoane, relatează Antena 3. Din primele informații, se pare că garnitura a avut o problemă cu sistemul de aer condiționat. 

Trenurile CFR provoacă în continuare mari probleme călătorilor. De această dată, doi oameni au avut nevoie de ambulanță, din cauza căldurii mult prea mari. 

Trenul care a plecat din Mangalia a avut mai multe dificultăți: în primă fază, unei femei i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Trenul avea o defecțiune tehnică la aerul condiționat și de aici starea de rău a victimei. A fost chemată o ambulanță care i-a acordat primul ajutor. Nu a fost însă singura persoană din acest tren care a leșinat din cauza căldurii insuportabile. 

Pe lângă ea, o altă persoană a suferit din cauza temperaturilor mult prea ridicate. De această dată, un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale în gara Ciulnița. Pentru a i se acorda îngrijirile de care avea nevoie, a fost chemată o ambulanță, care a intervenit de urgență pentru revigorarea bărbatului. Întreaga operațiune a întârziat și mai mult trenul. 

Trenul a plecat din gara Ciulnița cu o întârziere de 60 de minute. 

Căldură cu repetiție

Nu a fost singura problemă de acest gen. Cititorii DCNews au semnalat anterior că astfel de "evenimente" au mai avut loc. 

A fost cazul Ruxandrei Mateescu, fondatoarea asociației Supereroi printre noi, care luptă pentru accesibilizarea evenimentelor culturale pentru persoane cu dizabilități. Acesta s-a aflat în urmă cu câteva zile în trenul IR 1835, operat de CFR Călători pe ruta București - Craiova, și spune în ce condiții călătorește.

„Domnule Ministru Sorin Grindeanu, trenul IR 1835, operat de CFR Călători pe ruta București - Craiova, arde! Vagoanele sunt pline de fum, aer condiționat nu a mers încă din București. La Vadu lat s-a oprit trenul, cu fum des, înecăcios. O fata a făcut atac de panică.

Pana la Craiova mai sunt cel puțin 3 ore de mers, în ritmul ăsta; până la Teiuș, cap de linie, încă și mai și. Mergem cu niște rable! În Teleorman, pe unde trece trenul, sunt 40 de grade. Aici, sistemul de aer condiționat din vagoane e vechi și stricat. Setat la 24 de grade, suflă cât boarea serilor de mai. L-au dat mai tare, am luat foc. Domnule Ministru, e bine în mașina dvs personală? Faceți cumva car sharing cu domnul Preoteasa?

Ne putem primi măcar banii înapoi? Știți cât e biletul București - Craiova? 72 de lei! Abia l-ați scumpit. Domnule Grindeanu, domnule Preoteasa (n.r. - director la Compania Naţională Căile Ferate “CFR” SA, Bucureşti, ne faceți scârbă! Așteptăm o declarație, o scuză și decontul!”, a fost mesajul postat de Ruxandra Mateescu.

La scurt timp, CFR a transmis un drept la replică. Întregul caz al Ruxandrei Mateescu, alături de dreptul la replică al CFR, îl puteți citi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel