Doi părinți din Botoșani nu și-au primit fiul acasă, după o lună de spitalizare. "Să vină sănătos"

Serviciile de Ambulanță, coordonate de DSU, cu acordul Ministerului Sănătății. Foto ilustrativ de Pavel Danilyuk de la Pexels
Serviciile de Ambulanță, coordonate de DSU, cu acordul Ministerului Sănătății. Foto ilustrativ de Pavel Danilyuk de la Pexels

Doi părinți din Botoșani au refuzat să-și primească fiul accidentat acasă, după ce acesta a stat o lună în spital. 

Un botoșănean de 52 de ani, rănit grav în urma unui accident rutier, a fost externat marți, după o lună petrecută în spital. Pentru că starea lui este doar ameliorată și are nevoie în continuare de ajutor, părinții nu l-au primit acasă. Bărbatul, imobilizat din cauza unei fracturi la femur, fusese aduse la poarta casei cu ambulanța. 

Accidentul a avut loc la mijlocul lunii noiembrie, iar bărbatul a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean Botoșani cu mai multe fracturi. A avut nevoie și de mai multe intervenții chirurgicale. Starea lui s-a ameliorat și, pentru că ar fi putut să primească îngrijiri la domiciliu, s-a decis externarea lui, scrie Monitorul de Botoșani.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Nicușor Curteanu, a declarat pentru sursa citată că "a fost o situaţie neplăcută. În cursul după-amiezii am primit o solicitare de la secţia de ortopedie pentru externarea unui pacient. Echipajul nostru a plecat la domiciliul bărbatului, au fost aşteptaţi de fratele pacientului, care a şi luat actele pe care le avea ambulanţierul, şi care i-a condus la adresa părinţilor, unde era şi adresa de domiciliu a pacientului.

Doar că părinţii au refuzat să îşi primească propriul copil, pentru că nu este complet vindecat. Ambulanţierul a stat peste două ore, cu motorul pornit, în faţa porţii, pentru a oferi condiţii, cât de cât, pacientului, însă s-a lovit de refuzul părinţilor. Din acest motiv pacientul a fost dus din nou la Urgenţe şi se caută o soluţie."

"Când a plecat de acasă era sănătos. Să vină acasă sănătos"

De cealaltă parte, mama bărbatului a declarat că "el când a plecat de acasă era sănătos. Să îl externeze când e bine, nu când e bolnav, cum e acum. Să vină acasă sănătos. Să aibă grijă de el criminalul ăla cu maşina. Nouă nu ne-a spus nimeni că îl externează, nu am făcut nici focul în casă, nu îl putem lua aşa. Stă şi îngheaţă în ambulanţă, să îl ia înapoi la spital."

"Mă gândeam că am să dorm în patul meu în seara asta. Părinţii au spus să vin acasă sănătos, nu bolnav. Eu ce vină am că s-a izbit maşina în mine pe trecerea de pietoni? Cei de la spital au vorbit cu fratele. El mi-a luat buletinul, foile din spital, după care nu a mai răspuns la telefon. Părinţii nici nu au vrut să stea de vorbă cu mine. Eu le cumpăr lemne în casă, dau salariul în casă şi tot eu ies rău.", a spus bărbatul.

A intervenit și poliția, dar oamenii legii le-au spus celor de la ambulanţă că părinții nu pot fi obligați să îşi primească fiul în casă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel