Doi îngrijitori de tigri chinezi au fost uciși în grădinile zoologice

Pixabay / Îngrijitori uciși de tigri
Pixabay / Îngrijitori uciși de tigri

Doi îngrijitori, de la 2 grădini zoologice diferite, au fost uciși de tigri, la doar 3 zile distanță. 

Doi îngrijitori de la două grădini zoologice distincte din China au fost uciși de tigri, la 3 zile distanță, informează CNN. În primul caz, duminică, 23 mai, Yang, de 55 de ani, a fost atacat și sfâșiat de un tigru, la un parc din regiunea Anhui, în timp ce curăța cușca animalului. Yang s-a ocupat de tigrii de la Zhanggongshan Zoo din Bengbu pentru 2 decenii, a informat publicația de stat Global Times, citată de CNN. 

Marți, 25 mai, polițiștii au fost nevoiți să împuște 2 tigri, după ce au sfâșiat un îngrijitor în timpul programului de hrană și au evadat din spațiul destinat lor, de la parcul zoo din centrul provinciei Henan. Îngrijitorul, pe nume Jia, a fost spitalizat pentru rănile sale, iar mai apoi a murit la spital din cauza complicațiilor. 

2 tigri au fost uciși

Administratorii Danjiang Peacock Valley au fost nevoiți să evacueze personalul, îngrijitorii și vizitatorii, pentru ca poliția și angajați ai ocolului silvic să poată interveni, a raportat televiziunea de stat CCTV. Tentativele de tranchilizare sau de prindere în capcană au fost lipsite de succes, iar teama că tigrii ar putea ajunge în pădurea densă, din apropierea parcului au determinat autoritățile să ia măsuri drastice și să împuște cei doi tigri. A fost evitat pericolul ca cele 2 feline de talie mare să ajungă un pericol pentru rezidenții localităților din apropierea pădurii. 

În cel de-al doilea caz, tigrii nu aparțineau grădinii zoologice, ci erau împrumutați de la un circ din Suzhou, provincia Anhui. Aceștia au fost transportați 600 de kilometri pentru a participa la spectacolele de la zoo. În Suzhou, folosirea tigrilor în spectacole este interzisă din 2018, iar pentru grădina zoologică nu a fost emisă nicio aprobare privind transportul sau folosirea mamiferelor în spectacole. Danjiang Peacock Valley a primit ordin de închidere de la autoritățile din Xichuan. 

Cele două atacuri soldate du 2 decese vin la două săptămâni de la evadarea unor leoparzi din parcul din Hangzhou. Rezidenții nu au fost anunțați de pericolul care îi paște preț de o săptămână. Doi dintre aceștia au fost prinși, iar unul este încă liber. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel