Doi fugari români din Marea Britanie nu pot fi extrădați

Diana Budurea / 28 iun 2017 / 15:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Înalta Curte a blocat extrădarea a doi criminali români asupra drepturilor omului. Judecătorii au decis că închisorile din România sunt "prea înghesuite" pentru a-i trimite acolo. 

Avocații celor doi bărbați au susținut că lipsa spațiului personal ar încălca articolul 3 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, care interzice tortura și tratamentul sau pedeapsa inumană ori degradantă. Românii își petrec toată sau majoritatea pedepsei într-un spațiu de doi metri pătrați. Înainte de acordarea cererilor de extrădare, judecătorii doresc asigurări că bărbații vor avea mai mult spațiu. 

Cei doi români, Ionel-Remus Grecu și Cosmin-Ionuț Bagarea, vor fi plasați în penitenciare semi-deschise, care oferă facilități educaționale și culturale, asistență socială și formare profesională în afara închisorii. Închisorile au spații de fumat, telefoane și până la zece ore de vizită pe lună. 

Condamnările celor doi bărbați 

Ionel Grecu, în vârstă de 42 de ani, a fugit în Marea Britanie pentru a evita executarea unei pedepse cu închisoarea pentru aderarea la o bandă violentă de spargeri. La 7 luni de la arestarea sa, în luna februarie a anului trecut, a formulat un recurs împotriva ordinului de extrădare.

Cosmin Bagarea, în vârstă de 39 de ani, a primit o condamnare la închisoare, în ianuarie 2012, pentru creșterea canabisului. A încălcat termenii sentinței și a fugit în Marea Britanie, unde a fost arestat anul trecut în septembrie. De asemenea, Bagarea face apel împotriva extrădării, conform DailyMail

[citeste si] 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27