Doi directori de la RATB au fost demişi în urma blocării liniei 41

2
2

Şeful Direcţiei Exploatare de la RATB, Gheorghe Aron, şi directorul de Exploatare Transport Electric, Niculae Voinea, au fost suspendaţi din funcţii, de către directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, şi vor fi cercetaţi disciplinar, după ce, miercuri dimineaţă, circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost blocată mai multe ore.

Motivul suspendării a fost acela că directorii nu au luat măsuri în conformitate cu prevederile Planului de Deszăpezire din iarna 2010-2011, nu au luat în considerare avertizările transmise marţi de directorul general al RATB şi condiţiile meteo şi nu au intervenit pentru deblocarea situaţiei pe linia tramvaielor 41, se arată într-un comunicat al RATB.

De asemenea, cei doi vor fi cercetaţi disciplinar pentru că, după blocarea circulaţiei pe linia 41, nu au suplimentat numărul autobuzelor pentru preluarea călătorilor care merg pe această rută şi nu au introdus în circulaţie alte tipuri de tramvaie care ar fi putut să circule pe linia 41 în condiţii de iarnă.

"Se impune de urgenţă reluarea circulaţiei pe linia 41, inclusiv pe perioada nopţii", se mai arată în comunicatul RATB.

Linia 41, care face legătura între cartierul Ghencea şi Casa Presei Libere, este una dintre cele mai circulate rute din Capitală.

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost blocată, miercuri, începând de la primele ore ale dimineaţii, din cauza gheţii depuse pe firul de contact.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, 28 de tramvaie ale linie 41 au fost blocate pe traseu, în zona Podului Ciurel.

Echipele RATB au mers în zonă pentru a dezgheţa firele electrice, acţiunea continuând şi la această oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel