Doi dintre cei patru suspecți ai atacului terorist de la Moscova pledează vinovați în instanță

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Doi dintre cei patru suspecți au pledat vinovați în fața instanței, fiind acuzați de fapte de terorism în urma atacului de la sala de concerte de lângă Moscova, în urma căruia au murit peste 130 de persoane.

Toți cei patru suspecți, originari din Tadjikistan, au fost arestați preventiv până pe 22 mai cel puțin, înainte de a fi judecați, potrivit autorităților ruse.

Dalerdzhon Barotovici Mirzoyev, în vârstă de 32 de ani, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, în vârstă de 30 de ani, Shamsidin Fariduni, în vârstă de 25 de ani, și Muhammadsobir Fayzov, în vârstă de 19 ani, au apărut duminică la tribunalul districtual Basmanny din Moscova.

Numărul persoanelor ucise în atacul comis vineri seară la concertul rock Piknik de la Crocus City Hall a crescut la 137. Cel puțin 154 de persoane au fost rănite.

Mirzoyev și Rachabalizoda și-au recunoscut vinovăția după ce au fost acuzați.

Cel de-al patrulea suspect, Fayzov, a fost adus la tribunal direct de la spital într-un scaun cu rotile.

Ceilalți trei suspecți au apărut în instanță puternic învinețiți și cu fețele umflate

Personalul medical a rămas cu Fayzov în timp ce acesta se afla în instanță, unde a purtat un halat de spital și pantaloni. El părea să aibă mai multe tăieturi.

Ceilalți trei suspecți au apărut în instanță puternic învinețiți și cu fețele umflate, în contextul în care presa rusă a relatat că au fost torturați în timpul interogatoriului de către serviciile de securitate.

Imagini video au arătat cum au fost târâți prin clădirea tribunalului înainte de audiere.

O ramură a Statului Islamic (SI), IS-K, a revendicat responsabilitatea pentru atacul de vineri. Autoritățile ruse au declarat că bărbații încercau să fugă în Ucraina atunci când au fost prinși, dar acest lucru nu este deocamdată confirmat.

Imagini care au circulat online par să arate cum unii dintre ei au fost prinși pe marginea unui drum în orele de după concert, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel