Doi bătrâni, infectați cu covid, prinși de polițiști la cumpărături în Piața Obor, deși ar fi trebuit să stea în carantină

Doi bâtrâni care au fost testați pozitiv cu SARS-COV-2 au fost prinși de polițiști în timp ce erau la cumpărături în Piața Obor din București. 

Cele două persoane nu au ținut cont că trebuie să se autoizoleze pentru a nu răspândi virusul. Aceștia au fost legitimați de polițiștii care patrulează prin cele mai aglomerate piețe din București și figurau în baza de date ca persoane care ar fi trebuit să se afle în carantină.

Oamenii legii le-au aplicat sancțiuni totale în valoare de 5000 lei.

București și Ilfov, "campioni" la rata de infectare

În acest moment, Bucureștiul are o rată de infectare de 13.6 la mie, iar câteva localități din Ilfov atinge praguri mult peste această rată:

1. Bragadiru-18,24
2. Popești-Leordeni-17,15
3. Voluntari-16,77
4. Otopeni-15,15

98 de orașe și 483 de comune din țară înregistrează duminică rate de infectare de peste 6 la mie, potrivit datelor anunțate de CNCAV. Cea mai mare incidență din țară, de 24,32 la mie, este în localitatea Călugăreni din județul Prahova.

Numărul localităților cu rata de infectare de peste 6 la mie este în creștere, în comparație cu ziua precedentă. Tot în creștere este și numărul localităților care au incidența peste 3 la mie.

La nivel național, 236 de orașe au incidența de peste 3 la mie, iar 98 de peste 6 la mie. În 23 de orașe, incidența a trecut de 10, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel