Doi bărbați arestați în Rusia: Finanțau ultranaţionaliştii ucraineni prin producţia de droguri

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Înainte de începutul ofensivei ruse din februarie 2022, doi bărbaţi, între care un ucrainean, au fost condamnaţi la închisoare în Rusia pentru că au produs droguri în scopul de a finanţa mişcarea ultranaţionalistă ucraineană Pravîi Sektor (Sectorul Dreapta), declară un tribunal din Sankt Petersburg.

 

Aleksandr Ţepelev, cetăţean ucrainean, va trebui să petreacă 16 ani într-o colonie penitenciară cu regim strict, cu un an mai puţin decât complicele său, Aleksandr Pankratiev, a cărui cetăţenie nu a fost precizată.

Autorităţile ruse îi acuză pe cei doi că au fabricat într-un apartament drogul de sinteză mefedronă, din noiembrie 2021 până la începutul lui martie 2022.

Scopul operaţiunii, potrivit tribunalului, era de a trimite "încasările producţiei de mefedronă" grupării Pravîi Sektor.

În total, aceştia au transferat circa 10.800 de dolari printr-un intermediar ucrainean, până pe 24 februarie 2022, data declanşării ofensivei ruse, a precizat justiţia rusă.

Pravîi Sektor, o mişcare ucraineană de extremă dreapta violentă, a devenit cunoscută în timpul manifestaţiilor prooccidentale Maidan de la Kiev, de la începutul lui 2014, pentru a deveni apoi partid politic.

Înainte de ofensiva din februarie 2022, mii de membri ai acesteia luptau în estul Ucrainei împotriva separatiştilor proruşi, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel