Doi arbitri, închisoare cu EXECUTARE pentru blaturi

Foto: gsp
Foto: gsp

Fotbalul devine periculos în România. După condamnările celor opt grei oameni de fotbal în urma Dosarului Transferurilor, a venit rândul arbitrilor să intre după gratii. 

Foştii arbitri Ionică Serea şi Marius Martiş au fost condamnaţi definitiv, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani închisoare cu executare, ei fiind acuzaţi că au primit mită de la fostul finanţator al FC Argeş, Cornel Penescu.

Potrivit DNA, la data de 18 martie 2009, Ionică Serea, în calitate de arbitru delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a primit efectiv suma de 21.000 de dolari (echivalentul a 15.960 de euro) de la Cornel Penescu, acţionar majoritar al Fotbal Club Argeş Piteşti.

Banii au fost remişi înainte de disputarea meciului de fotbal dintre echipele FC Argeş Piteşti şi Fotbal Club Steaua Bucureşti, programat a avea loc la data de 20 martie 2009, prin intermediul lui Liviu Făcăleaţă şi a arbitrului Marius Marian Martiş.

În schimbul acestor bani, Ionică Serea trebuia să ajute echipa FC Argeş Piteşti să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să îl dispute.

Citește și: Solomon și Penescu au fost condamnați la închisoare cu executare

De asemenea, arbitrul Ionică Serea trebuia să nu sancţioneze jucătorii echipei FC Argeş cu cartonaşe galbene sau roşii, dar să-i sancţioneze pe jucătorii Stelei.

În acelaşi dosar, Cornel Penescu a rămas cu pedeapsa dată anterior de Curtea de Apel Ploieşti de trei ani de închisoare cu suspendare, iar fostul director al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Cornel Penescu se află în prezent în închisoare, el fiind condamnat în septembrie 2013, într-un alt dosar, la trei ani închisoare, pentru mituirea senatorului PPDD Antonie Solomon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel