EXCLUSIV  Doi ani de la moartea Regelui Mihai. Irina Cristea, lider ANRM: Am deschis primul mesaj și pentru o clipă a stat lumea în loc

Regele Mihai
Regele Mihai

La doi ani de la moartea Regelui Mihai, monarhiștii români aduc un omagiu binecuvenit celui care a fost ultimul șef de stat în viață din timpul celui de al doilea război mondial.

La doi ani de la moartea Regelui Mihai, Irina-Andreea Cristea, președinte al organizației Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei București, ne-a transmis câteva gânduri, în exclusivitate.

 

 

 

Pentru o clipă lumea a stat în loc




Dcnews.ro: Cum ai primit vestea mortii Regelui? 


Irina-Andreea Cristea: Data de 5 decembrie 2017 o să rămână în memoria mea ca ziua în care mi-am pierdut Regele. Îmi amintesc și acum ce liniște apăsătoare s-a instalat după aflarea nefericitei vești. Am aflat vestea de cum m-am trezit. Ca printr-o coincidență, în acea zi eram liberă de la muncă și cum lucrasem până seara târziu aveam alarma pusă la ora prânzului. M-am trezit înainte de alarmă parcă presimțind că ceva s-a întâmplat. Luând telefonul am vazut că aveam mai multe apeluri și numeroase mesaje, toate pentru a mă trezi și pentru a-mi da vestea cumplită a morții Regelui. Am deschis primul mesaj și pentru o clipă a stat lumea în loc. Nu am vrut să cred. Primul instinct a fost să intru pe o pagină de știri, ceea ce am și făcut. Din păcate era adevărat.

Nu am mai știut cum să reacționez sau cum să îmi stăpânesc lacrimile care deja îmi curgeau pe obraji. Am mers pe balcon și am continuat să plâng în tăcere în timp ce mă gândeam la ceea ce va urma. Toată ziua a continuat în liniște și în tristețe. Știam că va urma o perioadă grea. În acea seară am mers la Palatul Elisabeta pentru a aprinde lumânări și pentru a duce un buchet cu flori. Apoi am mers spre Palatul Regal, locul ce avea să devină un adevărat loc de pelerinaj pentru cei care voiau să aducă un ultim omagiu celui care le-a fost Rege. 

 

 
 



Dcnews.ro
: Ce a reprezentat Majestatea Sa pentru tine? 


Irina-Andreea Cristea: În persoana Regelui Mihai eu văd și am văzut mereu un exemplu, o personalitate marcantă a istoriei noastre ca popor, un Rege care a luat decizii doar pentru țară fără să fie părtinitor. Singura soluție care ar readuce România pe calea cea bună, atât intern cât și extern, este revenirea la Monarhie. O Monarhie care ar putea spăla păcatele făcute de republica instaurată printr-o nelegiuire. O persoană puternică, o persoană luptatoare, o persoană care și-a iubit țara – așa ar trebui să îl vadă toți pe cel care și-a sacrificat propria soartă pentru poporul pe care îl reprezenta.

În anul 2011 am fost plăcut surprinsă să văd valul entuziast cu care a fost primit Regele în Parlament. Am văzut atunci un om care după toate cele prin care a trecut este în continuare optimist și are puterea să transmită doar învățături de bine pentru ca România să meargă pe drumul cel bun. A subliniat că: ”Regina și cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susține interesele fundamentale ale României, continuitatea și tradițiile țării noastre.” În data de 16 decembrie, ziua în care toți l-am condus pe ultimul drum pe cel care ne-a fost Rege am văzut fața normală a României o Românie care este în suflet Monarhie. 


Dcnews.ro: Ce s-ar fi putut intampla daca Regele mai trăia azi? 


Irina-Andreea Cristea: Nu cred că există suficiente cuvinte pentru a exprima respectul pe care îl port pentru Regele Mihai și pentru Casa Regală a României. Știu că nu am vazut niciodată atât de multă dedicare, iubire față de țară, față de popor cum am văzut în cazul Regelui Mihai și a urmașilor Săi. Este foarte clar că Regele Mihai a vrut doar binele pentru țară și niciodată nu a încetat să acorde sprijin pentru România. Am avut lângă noi un om, un Rege care a trait mai bine de 90 de ani de la urcarea Sa pe tron. Un om și un Rege care deși a avut un destin crud a avut mereu vorbe de încurajare pentru români. Un om și un Rege care a fost și va rămâne imaginea modestiei, a bunului simț, a prețuirii față de țară. 

 

Totuși, nu trebuie să uităm faptul că Regele Mihai s-a retras din viața publică în martie 2016, cu 21 de luni înainte de moartea sa. “Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei” a scris Regele în comunicat din 1 martie 2016. Succesiunea efectivă la șefia Casei Regale a României atunci a avut loc. Tot atunci a început actuala epocă regală. Evident, nu putem să ignorăm că dacă Regele Mihai mai trăia, Familia Regală se putea baza pe sfaturile neprețuite ale omului care s-a confruntat atât cu Hitler, cât și cu Stalin și care a văzut cu ochii lui dezvoltarea și modernizarea societății românești. Dacă Regele Mihai mai trăia astăzi, sunt convinsă că ar fi fost foarte mândru de cele realizate de fiica și succesoarea lui, Majestatea Sa Margareta a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel