EXCLUSIV  Doi ani de la Colectiv. REVOLTĂTOR: Ce se întâmplă în cluburile din București

Este luni seară. Pentru unii, încă o zi de petrecere în club, pentru alții împlinirea a doi ani de la tragedia din Colectiv. Am fost curioși să vedem dacă mai ține cineva doliu după moartea tinerilor care au murit pe 30 octombrie 2015. Am avut o surpriză: petrecerile se țin lanț, în această noapte, în anumite cluburi din București.

Am sunat la mai multe localuri din Capitală pentru a vedea dacă și-au închis porțile în memoria tinerilor care au murit la Colectiv. Înainte de a ne spune că în această seară sunt petreceri, "ca de obicei", ne-am izbit, la telefon, de muzica dată la maximum, semn că întrebarea noastră oricum nu mai avea niciun sens pentru că lucrurile erau evidente. 

Așadar, în Princess Club, ne-a răspuns o domnișoară care ne-a zis că lunea nu este nicio petrecere, dar nu pe motive de Colectiv, ci pur și simplu, așa este în această zi a săptămânii, la fel se întâmplă și în Expirat, Silver Church, Bordello Bar sau Gaia.

În schimb, în Freddo, Club A, Control Club am fost întâmpinați de câte o voce care ne-a declarat că da, este petrecere și azi: "vă rezervăm o masă?".

De altfel, aceste lucruri nu ar trebui să ne mire prea mult din moment ce nici în zilele de doliu național, în 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie 2015, anumite cluburi au decis că profitul este mai important decât orice și și-au văzut de petreceri.

[citeste si]

Peste 60 de persoane și-au pierdut viața în urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, după ce la clubul Colectiv, a izbucnit un incendiu. Acolo, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate și rănite.

În următoarele două luni, numărul persoanelor decedate a ajuns la 63, iar în 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64. Între victimele care și-au pierdut viața în urma incendiului s-au aflat și membri ai trupei Goodbye to Gravity — basistul Alex Pascu, bateristul Bogdan Lavinius Enache, chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru.

În iulie 2017, încă un supraviețuitor al incendiului din clubul bucureștean Colectiv a murit. "Din păcate, a apărut și cea de-a 65-a victimă în urma incendiului din Colectiv. Este vorba de un băiat, ale cărui traume au continuat, așa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv — toți cei care au fost în foc, dar și părinții lor — pentru care, din păcate, nu prea mai face nimeni nimic", a spus la acel moment Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel