Dodon, schimb de replici cu ambasadorii SUA și României

Președintele Igor Dodon a reacționat la adresa ambasadorilor României și SUA care sunt detașați în Republica Moldova, cărora le-a transmis să „nu ofere lecții președintelui Republicii Moldova”.

Mărul discordiei este decizia președintelui care a interzis unui grup de militari ai Armatei Naționale să participe la un exercțiu internațional în România. Ulterior, după această decizie, Dodon nici nu a  mai anunțat  autorităţile de la Bucureşti, scrie Independent.md

Într-o scrisoare comună, ambasadorii SUA și României, James D. Pettit și Daniel Ioniță i-au solicitat explicații acuzând o atitudine „neprietenoasă" din partea președintelui.

În scrisoare, cei doi susțin că atitudinea lui Dodon „nu reflectă nicidecum substanța, angajamentul și contribuțiile susține ale SUA și României la consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova".

Ambasadorii Ioniță și Pettit îl avertizează pe Dodon că astfel „armata Republicii Moldova va fi pusă în imposibilitatea asigurării unui grad corespunzător de instruire", informează deschide.md

În replică, Igor Dodon le-a amintit celor doi că „Republica Moldova este un stat suveran și independent" și că „Președinția nu acceptă comentarii din exterior și ingerințe în activitatea sa și în deciziile care sunt luate".

Mai mult, el le-a solicitat celor doi ambasadori să „nu ofere lecții președintelui Republicii Moldova", precizează jurnaliștii de peste Prut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel