Dodon: Pentru România e mare fericire că un cetăţean al său a devenit preşedinte al Republicii Moldova!

Igor Dodon și Maia Sandu
Igor Dodon și Maia Sandu

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a declarat convins vineri că România este fericită că un cetăţean al său a devenit preşedinte al Republicii Moldova, făcând aluzie la cetăţenia română a contracandidatei sale Maia Sandu, care a câştigat categoric al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Declaraţia a fost făcut în cadrul unui live video pe pagina sa de Facebook, în care Dodon a răspuns la întrebări primite din partea jurnaliştilor şi a cetăţenilor. Întrebat despre deschiderea manifestată de România după victoria obţinută de Maia Sandu, când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va face o vizită oficială la Chişinău după ce preşedintele ales îşi va prelua mandatul, Dodon a spus că este clară această deschidere.

'E clar, au susţinut-o în alegerile prezidenţiale. România e deschisă (faţă de Maia Sandu - n.r.)', a spus liderul pro-rus în exerciţiu de la Chişinău. 'În al doilea rând, eu cred că pentru dânşii (români - n.r.) e mare fericire că un cetăţean al României a devenit preşedinte al Republicii Moldova. Aici nu e nimic straniu', a mai declarat el ca răspuns la întrebare.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a câştigat categoric duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, obţinând 57,7% din voturi, comparativ cu 42,25% din voturi primite de preşedintele în exerciţiu Igor Dodon, candidat independent, dar susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel