Dodon, din nou în Rusia: Aplauze de la deputaţii ruşi

Sebastian Florea / 21 noi 2018 / 19:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Declaraţiile lui Igor Dodon în Rusia despre limba rusă şi NATO au fost aplaudate de deputaţii ruşi.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a susţinut miercuri un discurs de la tribuna Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, deputaţii ruşi primind cu aplauze declaraţii ale acestuia cu privire la faptul că Republica Moldova nu doreşte să adere la NATO sau că limba rusa trebuie să-şi menţină statutul de limba interetnică în republică, informează presa de la Chişinău.

'Aproape toată populaţia Republicii Moldova ştie limba rusa într-o oarecare măsură. Peste un milion de cetăţeni moldoveni numesc limba rusă drept limbă de bază pentru comunicare. Limba rusă, prin lege, are statut de limbă interetnică în Republica Moldova. Este foarte important şi vreau sa vă spun, în calitate de preşedinte, că vom apăra acest lucru. Cunoaşterea limbii ruse de către cetăţenii Republicii Moldova este o prioritate', a spus preşedintele Dodon, în aplauzele deputaţilor ruşi. Igor Dodon a subliniat că vede Republica Moldova ca 'o ţară neutră, fără NATO'.

”Fraţii noştri din Rusia”

'Nu cred că cineva e împotrivă. Cred că viitorul ţării noastre este să fie o ţară puternică. Oare fraţii noştri din Rusia nu îşi doresc acest lucru pentru prietenii moldoveni? Sunt sigur că vor', şi-a exprimat convingerea Dodon, stârnind din nou aplauze din partea membrilor Dumei de Stat. El a mai declarat că 'Biserica Ortodoxă Moldovenească este parte a Bisericii ruse'. 'Aşa a fost, este şi va fi. Sunt sigur', a spus el. Referitor la Transnistria, Dodon şi-a exprimat convingerea că doar împreună cu regiunea Republica Moldova este mai puternică. 'De aceea, sper că în viitorul apropiat vom putea ajunge la decizia istorică de reîntregire a ţării. Sunt sigur ca Rusia va face totul pentru a menţine pacea', a susţinut Dodon.

Înainte de discurs, Igor Dodon a avut o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat de la Moscova, Veaceslav Volodin. Potrivit unei postări a lui Igor Dodon pe Facebook, în timpul noii sale vizite în Federaţia Rusă el are planificate o întrevedere cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentant special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Republica Moldova. De asemenea, Dodon va participa la şedinţa Consiliului Economic Moldo-Rus şi va avea întrevederi cu reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti, la Moscova şi la Sankt Petersburg, pe 24 şi 25 noiembrie.

Vezi și: Rusia, avertisment direct către Statele Unite: ”Vom riposta”
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25