Dodon, din arest la domiciliu: Se pregătește o conexiune politică și militară cu România. Maia Sandu și stăpânii ei din exterior merg pe scenariul ucrainean

Inquam Photos/Andrei Mardari
Inquam Photos/Andrei Mardari

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova între 2016 și 2020, a lansat mai multe atacuri împotriva Maiei Sandu.

Ex-preşedintele Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, avertizează moldovenii că Occidentul, prin intermediul preşedintelui Maia Sandu, ar pregăti „o conexiune militară şi politică a ţării noastre la teritoriul României, cu renunţarea la neutralitate”.

„Sunt convins că tot mai mulţi cetăţeni înţeleg ce se întâmplă cu ţara şi cât de real este pericolul să fim atraşi într-un război regional sângeros şi să pierdem statalitatea”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit ex-preşedinteului, pe fundalul acestor crize economice şi energetice, „din care guvernul PAS nu poate ieşi, din cauza incompetenţei sale, noi suntem anunţaţi că în Moldova vor fi aduse arme letale şi posibil şi trupe străine. Adică, la iarnă vom sta în sărăcie şi frig, dar cu tunuri şi rachete.”

„Se vede foarte clar că Maia Sandu şi stăpânii ei din exterior merg pe scenariul ucrainean, provocând destabilizarea intenţionată a situaţiei, iar unii factori politici din Occident vor să folosească moldovenii drept carne de tun în lupta geopolitică ce se dă acum în această regiune. De fapt, toate aceste procese de înarmare şi această isterie antirusească se face în mod special, pentru a justifica prezenţa unor trupe străine de factură NATO pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Dodon.

Igor Dodon spune că urmează o Unire tehnică și politico-militară între România și Republica Moldova



Dodon susţine că fără a consulta opinia cetăţenilor şi contrar normelor constituţionale, „se pregăteşte o Unire tehnică, politico-militară, pe care ulterior vor încerca să o formalizeze şi legalizeze juridic de Parlamentul majoritar PAS şi de Curtea Constituţională capturată, sub „protecţia” trupelor străine prezente aici, aşa cum a mai fost în istoria poporului nostru la începutul secolului trecut.”

Este o strategie foarte greşită şi periculoasă atât pentru poporul nostru, cât şi pentru cei care încearcă să o implementeze. Uneori mă întreb dacă actualii guvernanţi înţeleg toate aceste riscuri, oare ei înţeleg că pot fi ultimii conducători ai Republicii Moldova şi că sunt utilizaţi drept marionete în planurile şi strategiile scrise undeva în cancelariile occidentale. Pentru a pregăti Unirea tehnică, era necesar ca Republica Moldova să îşi demonstreze incapacitatea sa ca stat care îşi poate asigura securitatea economică, energetică şi teritorială. Era necesar ca cetăţenii să fie demoralizaţi şi să piardă încrederea în propria lor ţară. Iar guvernul-marionetă PAS, împreună cu miile de experţi străini şi ONG-şti finanţaţi din credite şi granturi occidentale, sunt instrumentul perfect pentru aşa ceva şi pentru interesele occidentale, Soros şi NATO”, a menţionat Dodon.

Dodon precizează că i s-a fabricat dosarul

El susţine că „Maia Sandu şi PAS asigură pas cu pas desfiinţarea economică, morală şi politică al acestui stat.” 

„Iar pentru ca nimeni să nu-i împiedice, au pornit dosare penale fabricate împotriva forţelor de opoziţie, în special asupra Partidului Socialiştilor şi a liderilor săi, ca să ne denigreze imaginea publică. Toate dosarele politice din ultimul timp cu elemente de justiţie selectivă, îndeosebi pe fundalul staţionării investigaţiilor pe cazurile de rezonanţă cum ar fi furtul miliardului, concesionarea aeroportului şi altele, sunt parte al acestui scenariu diabolic de anihilare a opoziţiei si a liderilor care sunt în stare să dea peste cap planurile de implicare a ţării noastre în război si de lichidare a statalităţi Republicii Moldova. Stimaţi concetăţeni, sunt convins că răbdarea oamenilor deja ajunge la limita de sus”, a precizat fostul şef de stat.

Dodon spune că este convins „că tot mai mulţi cetăţeni înţeleg ce se întâmplă cu ţara şi cât de real este pericolul să fim atraşi într-un război regional sângeros şi să pierdem statalitatea.” 

„Dar cel mai important, majoritatea oamenilor înţeleg foarte clar că la toamnă şi la iarnă societatea moldovenească va suporta cea mai groaznică perioadă de frig şi de foamete din istoria ţării. În aceste condiţii, eu fac un îndemn către toate forţele politice de opoziţie indiferent de orientările lor ideologice si geopolitice să discute cu cetăţenii, să le explice pericolele care s-au abătut asupra noastră şi cum Maia Sandu şi PAS au trădat interesele naţionale ale poporului. Eu consider că fiecare partid patriotic trebuie să îşi mobilizeze moral susţinătorii şi să fim gata să ieşim oricând, separat sau împreună, pentru a ne apăra statalitatea şi neutralitatea, dar şi pacea pentru copiii noştri. Doar prin mobilizare vom putea salva întreaga societate de sărăcie, de frig şi de mizerie”, a adăugat Dodon, conform Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel