Dodon, acord cu Uniunea Euroasiatică. Data la care va fi semnat

Președintele Igor Dodon a anunțat ca va semna pe 3 sau 4 aprilie acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Euroasiatică. Dodon își respectă promisiunea făcută lui Vladimir Putin, în prima sa vizită peste hotare în calitate de șef de stat. 

Președintele Igor Dodon intenționează să semneze la începutul lunii aprilie, la Chișinău, acordul de colaborare între Uniunea Euroasiatică și Republica Moldova discutat în cadrul primei sale vizite oficiale peste hotare, din luna ianuarie curent, când a mers la Moscova. Acesta le-a transmis astăzi premierului Pavel Filip și președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și un proiect al memorandumului programat pentru a fi semnat pe 3-4 aprilie curent.

„Am adus la cunoștința instituțiilor parlamentară și guvernamentală poziția mea referitor la implementarea Acordului cu Uniunea Europeană. Sunt rezerve foarte mari cu privire la rezultatele implementării acestui acord, și suntem la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani de încredere în vectorul de integrare europeană. Am reiterat poziția că dacă poporul sau majoritatea parlamentară va cere anularea acestui acord, președintele țării va susține această inițiativă”, a declarat Igor Dodon în cadrul briefingului susținut ca urmare a întrevederii trilaterale de astăzi cu premierul și președintele Parlamentului," relatează realitatea.md.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel