Dodon, mesaj de la Putin: Atenţie la prieteni

dodon putin
dodon putin

Dodon spune că Putin i-a transmis că R.Moldova poate fi prietenă cu oricine, dar să nu fie împotriva Rusiei.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mărturisit într-un interviu acordat marţi portalului Lenta.ru că omologul său rus Vladimir Putin i-a spus la un moment dat că nu este împotrivă ca statul moldovean 'să fie prieten cu oricine doreşte, dar - principalul - nu împotriva Rusiei', potrivit Ukrainska Pravda. 

Vladimir Vladimirovici mi-a spus: 'Problema nu este cine să vă fie prieten. Principalul, nu legaţi prietenii împotriva noastră. Vrem să fim prieteni cu voi, să lucrăm împreună. Să vă cumpărăm merele, vinul. Să venim la voi în vizită. Să ne vindem la preţ bun resursele energetice şi altele asemenea. Dar dacă sunteţi cu cineva împotriva noastră, atunci situaţia se schimbă', a declarat Dodon în interviul acordat cu o zi înaintea vizitei sale la Moscova, unde are miercuri prevăzută, între altele, o întâlnire cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, reprezentantul special al Kremlinului pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova. 

Dodon, despre relaţia cu Putin

În acelaşi timp, Igor Dodon a recunoscut că odată ar putea deveni prietenul lui Putin. Cred că avem o relaţie bună. Dar mi se pare că prietenia este ceva mai personal. Deci, să spun că îmi este sau nu prieten... Poate la un moment dat vom deveni prieteni. În prezent, avem relaţii bune la nivelul liderilor celor două state care doresc ca ţările lor să fie prietene, a afirmat preşedintele moldovean, întrebat dacă îl consideră pe Putin prieten. 

De la preluarea mandatului la sfârşitul anului 2016, Igor Dodon a vizitat în repetate rânduri Federaţia Rusă, unde s-a întâlnit de nenumărate ori cu Vladimir Putin. Totuşi, în cei aproape doi ani de când a devenit preşedinte, Dodon nu a efectuat o singură vizită în ţările vecine şi nici vecinii nu l-au vizitat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel