Documentul prin care Lia Savonea a sesizat CCR în conflictul cu Ana Birchall. Adina Anghelescu: Presiuni asupra procurorilor

Adina Anghelescu a citit documentul prin care Lia Savonea a sesizat CCR în conflictul cu Ana Birchall. Ce a descoperit jurnalista.

"Am parcurs acest document. Din sesizarea la CCR, făcută de Lia Savonea, în care este vorba despre conflictul juridic de natură constituţională dintre Ana Birchall şi CSM, reies două chestiuni extrem de grave. Este vorba de grava ingerinţ[ a ministrului Birchall în urmărirea penală desfăşurată de procurori. În sesizare se vorbeşte de subminarea independenţei justiţiei prin negocierea unei foi de parcurs, aceasta fiind o a doua chestiune.

În ceea ce priveşte imixtiunea ministrului Ana Birchall, în această sesizare, se spune clar despre amestecul său în ancheta de la Caracal, când ştim foarte bine că a sunat familia Alexandrei Măceșanu dându-i rezultatele testelor genetice, spunând că a acţionat dintr-o obligaţie umană. Sesizarea arată că a încălcat echidistanța faţă de puterea legiuitoare a procurorulu şi că doamna Birchall nu putea afla informaţii din faza urmării penale nepublicata, decât dacă făcea presiuni asupra procurorilor să îi spună rezultatul", a declarată Adina Anghelescu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel