Documente secrete: Churchill a vrut să bombardeze cu focoase nucleare

winston-churchill dece
winston-churchill dece

Au fost desecretizate noi documente care dezvăluie intențiile pe care Winston Churchill le avea cu peste jumătate de secol în urmă.

Conform unor documente recent desecretizate, Winston Churchill a spus că va lua în considerare bombardarea Rusiei și Chinei dacă va fi prim-ministru în timpul Războiului Rece.

Winston Churchill a avut o întâlnire cu fostul ofițer al armatei americane Julius Ochs Adler căruia i-a spus că va da Uniunii Sovietice „un ultimatum” în care va detalia condițiile specifice.

Acesta a afirmat ca va bombarda orașele Rusiei

În condițiile în care puterea comunistă de la Moscova nu se conforma, Churchill a spus că „va bombarda unul dintre cele  30 de orașe sovietice” în condițiile în care va fi reales prim-ministru.

Nota informativă, scrisă de un agent FBI, relatează că Churchill a cerut senatorului Styles Bridges să-l convingă pe președintele Harry Truman să lanseze un atac nuclear care să „distrugă” Kremlinul și să slăbească puterea Uniunii Sovietice.

Cu toate acestea, Churchill a devenit prim-ministru pentru a doua oară la 26 octombrie 1951 și a rămas în funcție până la 5 aprilie 1955. După revenirea la putere, acesta nu a mai pomenit de vreun atac nuclear asupra URSS.

Churchill avea intenții războinice și față de China

De asemenea, documentele prezintă și poziția fostului lider britanic în ceea ce a privit mișcarea trupelor Regatului în Hong Kong și viziunea față de China. În acest caz, se pare că Winston Churchill a fost dispus să retragă trupele britanice din Hong Kong temporar pentru că, dacă Marea Britanie ar fi lansat un atac asupra Chinei, zona ar fi devenit deveni o țintă a represaliilor din partea Chinei, a spus profesorul Richard Toye, cel care a descoperit și cercetat documentele, potrivit DailyMail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel