Documente scurse de la Pentagon. Ucraina a plănuit atacuri majore asupra Moscovei, dar a fost descurajată de SUA

Recentele documente scurse din Statele Unite ale Americii au dezvăluit că Ucraina a plănuit atacuri majore asupra capitalei Federației Ruse.

În timp ce eforturile defensive ale Ucrainei au fost în centrul atenției strategilor militari de la începutul conflictului, țara a efectuat și o serie de raiduri țintite dincolo de granița cu Federația Rusă, scrie SkyNews.

Un raport interesant publicat astăzi de Washington Post pare să dezvăluie că forțele Kievului au intenționat să lanseze cel mai îndrăzneț atac asupra teritoriului rus. Totuși, se pare că atacul a fost descurajat de către SUA.

Potrivit documentelor americane văzute de ziar, Ucraina plănuia „lovituri în masă” adânc în spatele liniilor inamice care să coincidă cu aniversarea invaziei Rusiei din 24 februarie, inclusiv o formă de atac asupra Moscovei.

Generalul-maior Kyrylo Budanov le-a spus ofițerilor săi „să se pregătească pentru atacuri în masă din 24 februarie... cu tot ce avea Direcția Principală de Informații”.

Cu toate acestea, se spunea că Washingtonul s-a temut că atacurile din interiorul Rusiei ar putea provoca un răspuns agresiv din partea Kremlinului.

Ziarul a relatat că CIA a difuzat un nou raport clasificat cu doar două zile înainte de aniversare pentru a spune că Direcția Principală de Informații „a fost de acord, la cererea Washingtonului, să amâne atacurile” asupra Moscovei.

„Documentele, care fac parte dintr-un depozit de informații clasificate despre care se presupune că au fost scurse pe un server de jocuri de către un membru al Gărzii Naționale în vârstă de 21 de ani, nu explică cu exactitate cine a intervenit și de ce ucrainenii au fost de acord să renunțe la plan”, se adaugă în raport.

Aceleași documente au dezvăluit, cu două săptămâni în urmă, că Vladimir Putin a făcut chimioterapie în cursul anului trecut, iar generalii săi de top au urmărit o pierdere deliberată a războiului din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel