Documente false, ascunse în husa unei tablete

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iaşi au descoperit într-un microbuz, în husa unei tablete, o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele cu însemnele autorităţilor române, ce s-au dovedit a fi false.

Potrivit unui comunicat, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat, pentru a intra în ţară, un bărbat în vârstă de 31 de ani, care se afla la volanul unui microbuz ce efectua o cursă între Republica Moldova şi Belgia.

"Existând suspiciuni că Vladimir U. ar putea transporta documente false sau falsificate, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, în husa tabletei, prinsă în plafon şi folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei, o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa documentelor, el preluând mijlocul de transport din municipiul Chişinău, deoarece şoferul care trebuia să efectueze cursa s-a îmbolnăvit", se precizează în comunicat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracţionale.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel