Documentar șocant despre viața din canalele de sub București. Intră să vezi detaliile unei lumi inaccesibilă nouă. Europarlamentar britanic: România e superbă!

Un documentar șocant a fost făcut de televiziunea britanică Channel 4 despre viața oamenilor care trăiesc în canalele Bucureștiului.

Jurnaliștii Channel 4 au ales să facă un documentar despre viața din canale, nu despre locurile frumoase din București. Poate totul face parte din campania împotriva românilor care are loc în Marea Britanie încă dinainte de liberalizarea forței de muncă de la începutul anului, însă existența unor asemenea condiții de viață în care acești oameni sunt nevoiți să trăiască nu poate fi negată.

Puteți citi mai jos textul integral publicat pe site-ul Channel 4:

”Adânc sub străzile Bucureștiului, în Europa secolului 21, există un sistem de canale și canalizări care este casa a sute de bărbați, femei și copii infectați cu HIV și dependenți de droguri.

Poți călătorii în inima Uniunii Europene din Gara de Nord, însă călătoria noastră va dura câțiva metri. La suprafață, cea mai nouă membră a UE a muncit din greu să se redefinească, însă există o altă Românie sub pământ.

VEZI ȘI: Ce a făcut un taximetrist pe peronul Gării de Nord. E caz medical-VIDEO

Când regimul Ceaușescu a căzut, în orfelinate era zeci de mii de copii, care făceau parte din scene groaznice ce amintesc de lagărele de concentrare. Ce s-a întâmplat cu acești copii?

Ni s-a spus că unii s-au mutat în canalele de sub oraș. Dependența de droguri este în floare, iar unii dintre ei au avut la rândul lor copii.

Intrarea în canal se face printr-o gaură în asfalt. Pe la prânz se trezesc și încep să iasă de acolo, asemenea unor zombie.

Printre ei este un copil, Nicu, pare că are 12 ani. Am aflat mai târziu că Nicu are, de fapt, 17 ani. Creșterea lui a fost stopată de abuzul de droguri. A fost de acord să se ducă jos și să ne aranjeze o întâlnire cu șeful.

VEZI ȘI: Scandal între oamenii străzii și polițiști, la Gara de Nord

Ni s-a spus că această lume ascunsă are un conducător cu care te întâlnești doar dacă ești invitat. După două ore este de acord să ne primească.

Ne înghesuim prin acel univers paralel. Simțim un miros de vopsea metalică. Se numește Aurolac și este tras de dependenți dintr-o pungă mică.

Întreg locul este plin cu fire electrice. De undeva se aude un sistem stereo cu muzică.

Suntem în prima cameră, Biroul. Încercăm să nu rămânem cu gura căscată. Într-un colț, o femeie își bagă seringa între degete, iar în alt colț un copil se uită la noi trăgând din pungă care o inimă neagră.

Toți de aici sunt seropozitivi și toți așteaptă să se întâlnească cu Bruce Lee.

Bruce Lee e regele oamenilor din canale. Porecla i-a rămas din vremurile în care se bătea pe străzi. Ne arată un tatuaj: ”Bruce Lee, regele canalelor”.

El va fi ghidul nostru prin canale”

Europarlamentar britanic: România e o țară superbă!

Europarlamentarul britanic Keith Vaz a declarat, după ce a văzut documentarul, că România este o țară superbă. Vaz a fost ministru pentru Europa în anul în care România a aderat la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Channel 4.

Citiți mai jos declarațiile lui Keith Vaz:

Moderator: Ai fost ministru pentru Europa în anul în care România a intrat în UE. Mulți au spus la acea vreme că România nu este pregătită să devină membru cu drepturi depline pentru că există riscul ca astfel de oameni să vină în alte țări.

Keith Vaz: Lasă-mă să încep cu faptul că acest film este supărător. Este foarte grafic. Acesta nu este Bucureștiul pe care l-am vizitat. Este șocant că asta se întâmplă într-un oraș european extraordinar. Cu toții am fost surprinși de ceea ce am văzut.

Moderator: Ce trebuie să facă Europa?

Keith Vaz: Să ne uităm în primul rând la progresul pe care România l-a făcut. Nivelul sărăciei a scăzut de la 36% la 5% de când au venit în UE. Problema este că UE ar trebui să susțină mai mult noii membrii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel