Document. Inspecția Judiciară cere CSM ca doamna Camelia Bogdan să nu mai ocupe funcția de judecător

Document. Inspecția Judiciară cere CSM ca doamna Camelia Bogdan să nu mai ocupe funcția de judecător
Document. Inspecția Judiciară cere CSM ca doamna Camelia Bogdan să nu mai ocupe funcția de judecător

Inspecția Judiciară cere CSM să constate că „doamna Camelia Bogdan, judecător suspendat, nu mai prezintă calitățile necesare pentru ocuparea funcției de judecător, deoarece aceasta nu se mai bucură de o bună reputație”.

GIP publică „Raportul Inspecției Judiciare din 22 martie 2021, privind rezultatul verificărilor referitoare la îndeplinirea condiției de bună reputație pentru doamna judecător Camelia Bogdan”. Câteva dintre faptele deosebit de grave identificate de Inspecția Judiciară:

- Judecătoarea suspendată Camelia Bogdan a atacat permanent autoritatea judecătorească cu scopul de a induce în eroare, de a afecta credibilitatea justiției și de face presiuni indirecte împotriva tuturor celor implicați în desfășurarea procedurilor disciplinare care o vizau.

- Camelia Bogdan a fost sancționată de două ori de CSM cu excluderea din magistratură pentru fapte deosebit de grave.

- Înalta Curte a stabilit, printr-o sentință definitivă, că judecătoarea Camelia Bogdan a avut un comportament neconform statutului de magistrat și a subminat independența justiției, deteriorând încrederea și respectul față de funcția de magistrat.

- Camelia Bogdan a făcut afirmații defăimătoare la adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție, a judecătorilor care au dat sentințe care nu i-au convenit, a Consiliului Superior al Magistraturii, a Serviciului Român de Informații și a Curții Constituționale. A îndemnat la nerespectarea deciziilor Curții Constituționale.

- Pe rolul DNA sunt 9 dosare penale înregistrate ca urmare a plângerilor formulate de Camelia Bogdan împotriva autorităților care s-au ocupat de acțiunile disciplinare declanșate împotriva ei.

- În perioada 2015-2020, Camelia Bogdan a formulat 41 de cereri de apărare a reputației profesionale și a independenței sistemului judiciar, din care 40 au fost respinse de CSM.

- Camelia Bogdan a inițiat 71 de dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată. Marea majoritate a acțiunilor declanșate de reclamanta Camelia Bogdan în instanță au fost deja respinse. Verificările efectuate de Inspecția Judiciară „au relevat conduita exagerată și în același timp agresivă a doamnei Camelia Bogdan, judecător suspendat”.

- Camelia Bogdan a făcut cereri de a intervenție în procese, cereri respinse de instanțe pe motiv că erau, de fapt, solicitări proprii diferite și contrare față de cele ale părții în favoarea căreia spunea că intervine.

- „Camelia Bogdan nu conștientizează gravitatea faptelor pentru care a fost sancționată disciplinar de două ori, comunicând opiniei publice cu o totală lipsă de onestitate și corectitudine că este o «victimă a sistemului» și că este vorba de o «executare»”.

- Chiar și în cadrul acestor verificări ale Inspecției Judiciare , Camelia Bogdan a avut o atitudine lipsită de onestitate și de bună credință, transmițând apărări confuze în care „cu greu poate fi urmărit un raționament logic”.

Inspecția Judiciară subliniază că standardele de conduită impuse unui judecător sunt mult mai riguroase decât cele impuse unui cetățean obișnuit.

În concluzie, Inspecția Judiciară stabilește că: „prin prisma acțiunilor desfășurate din funcția de judecător calificate de instanța disciplinară ca nefiind conforme cu statutul acestei funcții și pentru care a fost sancționată disciplinar de două ori, cât și în raport de manifestările extraprofesionale în care nu se respectă standardele de conduită naționale și internaționale stabilite pentru funcția de judecător, cu consecințe negative asupra credibilității justiției, apreciem că doamna Camelia Bogdan, judecător suspendat, nu mai prezintă calitățile necesare pentru ocuparea funcției de judecător, nemaibucurându-se de o bună reputație”.

Inspecția Judiciară a verificat îndeplinirea condiției de bună reputație de către judecătoarea suspendată Camelia Bogdan în urma unei sesizări depuse de Grupul de Investigații Politice în decembrie 2020.

VEZI documentul AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel