EXCLUSIV  Doctorul Herman Berkovits, după atacul Iranului: Am avut o apărare fenomenală / Am și o nepoată luptătoare în armată, pe front undeva, nici nu știu unde este

Herman Berkovits
Herman Berkovits

Doctorul Herman Berkovits, medic și prieten al premierului israelian Beniamin Netanyahu, a declarat într-un interviu pentru DC News că populația Israelului nu și-a pierdut încrederea în urma atacului iranian, majoritatea dorindu-și o ripostă.

„Oamenii se așteptau la acest atac. În ultimele zile, noi știam și intervalul orar în care va fi atacul. Populația era agitată, vă dați seama, mai ales pentru că nimeni nu știa cum va funcționa apărarea noastră. Cu toate acestea, am avut o apărare fenomenală, iar oamenii au văzut asta și ne continuăm viețile. Nu înseamnă că nu mai suntem în tensiune, pentru că astăzi, de exemplu, străzile sunt destul de goale, copiii au rămas acasă. Dar adulții au venit la lucru, iar magazinele și restaurantele sunt deschise.

În orice caz, suntem obișnuiți cu teroarea. De 50 de ani, de când m-am mutat în Israel, mereu a fost teroare. Grija noastră cea mai mare este față de familiile noastre. Ne dorim să nu se întâmple ceva cu copiii noștri. Și eu am nepoți care sunt la școală, dar am și o nepoată luptătoare în armată, pe front undeva, nici nu știu unde este. Asta este grija noastră, însă oamenii se vor relaxa, economia rămâne deschisă, până și aeroportul s-a redeschis. Evident că nu mai primim așa mulți turiști din cauza acestor lucruri, însă mulți israelieni și-au programat deja mici vacanțe. Imediat urmează Paștele Evreiesc, iar multă lume merge în străinătate, în vacanță. Oamenii își continuă viețile, deși există tot timpul o tensiune în aer. 

FOTO: Reuters Marketplace

Oamenii vor să ripostăm în urma atacului Iranului. Eu vorbesc cu foarte mulți oameni, azi am și foarte mulți pacienți. Toți oamenii alături de care am purtat conversații vor o ripostă împotriva iranienilor, pentru faptul că ei reprezintă cel mai mare pericol la adresa Israelului. Ne-au amenințat cu distrugerea țării și îmi e teamă că dacă au, într-adevăr, acea bombă atomică, nu cumva să o folosească. Cred că pentru ei a fost o surpriză colosală eficiența apărării Israelului, mai ales în urma atacului de la 7 octombrie, când totul a căzut la noi, de la armată la servicii. Acum suntem foarte mândri de modul în care a fost gestionată situația”, a declarat doctorul Herman Berkovits.

FOTO: Reuters Marketplace

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel