Doctorat KOVESI. Chirieac: ”Verdictul, de necontestat”. Nistor: ”Război al ministrului”

CNATDCU a desemnat comisia de specialitate care analizează lucrarea de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Verdictul, dacă este sau nu plagiat, va fi dat la sfârșitul lunii noiembrie. Surpriza constă în faptul că specialiștii care vor lua această decizie sunt aceiași care au luat decizia în cazul plagiatului lui Victor Ponta. 

Vorbim despre prof.dr. Radu Chiriță de la Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, prof. dr. Vlad Constantinesco de la Facultatea de Drept, Universitatea ”Robert Schumann” din Strasbourg, și prof. dr. Claudia Ghica-Lamarchard de la Facultatea de Drept, Universitatea din Rennes 1 (Franța), potrivit hotnews.ro, citat de Antena 3. 

Verdictul, incontestabil

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, în emisiunea ”Subiectiv” că dacă această comisie care analizează acuzația de plagiat cu privire la doctoratul lui Kovesi ”e formată din personalități mai sus de orice fel de bănuială de influență politică, partinică, securistică sau altă natură, se creează premisa ca verdictul pe care-l vor da experții să nu poate fi contestat. Concluzia acestui grup de experți poate fi și că e plagiat și că nu e plagiat”. 

Războiul ministrului

Profesorul Victor Nistor crede că vorbim despre un război al ministrului Educației, Mircea Dumitru, cu tentativele de plagiat: ”Cred că e o decizie tranșantă a ministrului, nu a Ministerului, pentru că e un război pe care Mircea Dumitru, pe care-l cunosc destul de bine, îl poartă împotriva tuturor tentativelor de plagiat”. 

GIP, acuzații de mușamalizare

Laura Codruța Kovesi vrea să-și spună punctul de vedere în fața comisiei care analizează lucrarea sa de doctorat. Mugur Ciuvică a cerut să fie și el prezent dacă i se acceptă solicitarea șefei DNA de a-și apăra lucrarea. Mai mult, el presupune o mușamalizare a plagiatului. ”Să considerăm că atât CNATDCU, cât și Universitatea de Vest încearcă mușamalizarea plagiatului comis de Kovesi. I-am transmis președintelui Iohannis că, într-un stat de drept, președintele CNATDCU nu trebuie să demisioneze de frica lui Kovesi; Universitatea de Vest nu trebuie să ceară voie Parchetului înainte de a analiza plagiatul lui Kovesi; premierul României nu trebuie să se ante-pronunțe în acest caz; experților în drept nu trebuie să le fie frică să analizeze teza de doctorat a lui Kovesi” scrie, pe Facebook, Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel