Urmărește emisiunea live


Tichetele de vacanţă, în bugetul pentru 2018

Instituţiile publice şi companiile cu capital majoritar de stat care nu au acordat tichetele de vacanţă în 2017 vor face acest lucru începând cu 1 ianuarie 2018, sumele urmând să fie prevăzute în bugetul pentru anul viitor , a declarat, miercuri, Mircea Dobre, ministrul Turismului.

Declaraţia a fost făcută în cadrul dezbaterilor din Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului.

"Tichetele de vacanţă vor fi prevăzute în bugetul pentru 2018, pentru instituţiile care nu au acordat tichete pentru perioada 1 iulie 2017 - 31 decembrie 2017. Ordonanţa de Urgenţă aprobată pe data de 30 iunie 2017 spune că în perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018 toţi angajaţii din sistemul public şi angajaţi în cadrul companiilor cu capital majoritar de stat vor primi prime sau indemnizaţii de vacanţă sub forma voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Anul acesta nu s-a ratat, pentru că sunt instituţii publice sau companii de stat cu capital majoritar de stat care au acordat deja aceste vouchere de vacanţă. Cele care nu au acordat vor acorda începând cu 1 ianuarie 2018, conform bugetului aprobat", a explicat Dobre.

La începutul lunii august, ministrul Turismului declara că instituţiile publice centrale, locale şi companiile de stat pot acorda vouchere de vacanţă în 2017, dacă le vor avea cuprinse în buget la rectificarea din septembrie, iar cine nu poate cuprinde în bugete sumele necesare pentru aceste tichete, automat le vor acorda în 2018.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel