Peter Praet, dobânda BCE. Evoluţie anunţată la Bucureşti

Euro
Euro

Dobânda cheie a BCE este de aşteptat să rămână la nivelul actual, cel puţin până în vara anului 2019.

Dobânda de politica monetară a Băncii Centrale Europene este de aşteptat să rămână la nivelul actual, cel puţin până în vara anului 2019, a declarat, marţi, Peter Praet, membru al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene, în cadrul unei prelegeri susţinute la Banca Naţională a României.

"Dobânda de politica monetară a Băncii Centrale Europene este de aşteptat să rămână la nivelul actual, cel puţin până în vara anului 2019 şi cât timp este necesar pentru a ne asigura că evoluţia inflaţiei rămâne aliniată la aşteptările noastre actuale privind o ajustare susţinută", a spus oficialul BCE în prelegerea privind menţinerea stabilităţii preţurilor prin politici monetare neconvenţiale.

Potrivit acestuia, BCE anticipează o reducere a ritmului lunar al achiziţiilor de active nete de 30 de miliarde de euro până la 15 miliarde de euro la sfârşitul lui septembrie 2018 şi încetarea achiziţiilor la sfârşitul acestui an.

Anunţ Banca Centrală Europeană

La şedinţa din 14 iunie, Banca Centrală Europeană a decis să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, aşa cum se aşteptau analiştii, dar totodată a anunţat că achiziţiile sale de obligaţiuni vor fi reduse la 15 miliarde euro pe lună în perioada octombrie - decembrie, după care vor înceta.

"Consiliul guvernatorilor va continua să facă achiziţii de active la ritmul actual de 30 de miliarde de euro pe lună până la finele lunii septembrie 2018. Consiliul guvernatorilor anticipează că, după luna septembrie 2018, şi în funcţie de datele viitoare care vor confirma prognoza de inflaţie pe termen mediu, ritmul lunar al achiziţiilor de active va fi redus la 15 miliarde euro până la finele lunii decembrie 2018 şi ulterior vor înceta", se preciza într-un comunicat al BCE din 29 iunie 2018.

Vezi şi: BNR majorează dobânda-cheie. Remus Borza a avut dreptate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel