Doar doi oameni participă la protestul lui Șoșoacă? Fermierii și transportatorii: Dacă Nicușor Dan voia să ne facă un bine, alegea cererea noastră / Vom lua o pauză

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Doar doi oameni s-au înscris pe listă pentru a participa la protestul organizat de senatoarea Diana Șoșoacă.

Potrivit Antena 3 CNN, doar doi protestatari vor participa la mitingul organizat de Diana Șoșoacă în Piața Constituției din Capitală. Este vorba despre avocatul senatoarei, Petre Mircea-Bogdan, cel pe numele căruia s-a dat autorizația, și un anume cetățean Tănase, care participă cu un tractor și o remorcă. 

Fermierul Florin Nae a intervenit telefonic la postul de televiziune menționat și a precizat că agricultorii nu se vor ralia protestului politic organizat în fața Palatului Parlamentului din București.

„Cel mai probabil vor rămâne doar doi participanți la protestul doamnei Șoșoacă. Rămânem adunați în toate colțurile țării. Oamenii sunt din ce în ce mai solidari cu noi și ni se alătură. Domnul Nicușor Dan, dacă ar fi vrut să ne facă un bine, ar fi ales una din cererile înaintate de noi sau Asociația Fermierilor“, a spus agricultorul Florin Nae.

De asemenea, Cristian Stoica, transportator care protestează în zona Portului Constanța, a precizat că breasla pe care o reprezintă nu va participa la protestul organizat de Diana Șoșoacă la București.

CITEȘTE ȘI       -      Grindeanu, confruntat de cel mai puternic fermier din Arad, Dimitrie Muscă: Se confirmă ce vă spun eu, că acele camioane din Ucraina au avut cale liberă

„Nu dorim să politizăm acest protest. Am luat o pauză până luni, pentru a vedea dacă se țin de cuvânt părțile implicate, în sensul că va scădea RCA-ul. Domnul Grindeanu ne-a promis aseară că ne va invita marți la ora 13:00 la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru a vedea ce rezolvări sunt pentru portul Constanța“, a spus Cristian Stoica.

„În afară de plafonarea prețului la RCA pe 6 luni, practic nu avem nimic concret. De aceea așteptăm până luni dimineață să vedem ce se va aproba. Dacă nu vedem schimbări, de luni continuăm protestele. Modificarea RCA-ului s-a făcut doar pe 6 luni, însă noi vrem să vedem o modificare a întregii legislații, pentru a putea beneficia și după cele 6 luni.

Pe lângă revendicările pe care le au toți transportatorii, noi avem și probleme la Portul Constanța. Costă foarte mult să faci o cursă în Portul Constanța din cauza taxelor aplicate acolo, sunt probleme cu terminalele de containere și dorim să rezolvăm și reglementarea transportului containerizat“, a mai spus transportatorul.

„Nu avem nimic concret cu acciza la motorină. Noi vrem mult mai mult decât este în prezent. Neapărat vrem niște detalii clare despre transportul ucrainean în țara noastră.“, a mai spus Florin Nae privitor la revendicările fermierilor.

CITEȘTE ȘI       -      Șoșoacă cheamă fermierii în București. Bogdan Chirieac: Rolul protestului este ca doamna senatoare să-și acumuleze capital politic

2. Antena 3 C... (protest-sosoaca-2-oameni_30191300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel