DNA - URMĂRIRE PENALĂ 9 MINIȘTRI. Tăriceanu: Guvernul avea obligația să achite licențele MICROSOFT. Erau utilizate în mod fraudulos

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit vineri despre solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pentru nouă miniștri, în cazul achiziționării licențelor Microsoft. Doi dintre cei nouă foști miniștri acuzați de DNA sunt în prezent senatori, iar plenul Senatului va trebui să voteze dacă celor doi le va fi sau nu ridicată imunitatea.

Citește și: DNA cere începerea urmării penale pentru 9 foști miniștri

Cei doi senatori sunt Ecaterina Andronescu și Mihăilescu Petru Șerban. Întrebat cum va vota când Senatul se va pronunța asupra ridicării imunității celor doi, președintele Camerei Superioare a Parlamentului a răspuns:

"Să vedem întâi cererea, despre ce e vorba, și atunci sigur că mă voi putea pronunța".

"Cum vedeți toată situația? Sunt totuși nouă miniștri ...", au insistat jurnaliștii pe lângă Călin Popescu Tăriceanu, fost premier.

"Eu nu pot să știu ce probe sunt la dosare, ce cercetări a făcut Procuratura. Tot ce pot să vă spun este că acest subiect a mai apărut în dezbaterea publică, a mai figurat în presă. Guvernul României avea obligația să își achite sumele necesare pentru ceea ce denumim în mod generic proprietate intelectuală. Deci, pentru programele utilizate în administrație, furnizate de firma Microsoft, noi aveam obligația să plătim costurile pentru utilizarea licențelor.

Aceste licențe erau utilizate practic fără plata costurilor aferente, deci în mod fraudulos, și sigur că am fost puși în întârziere, că ni se va aplica legislația internațională și românească în această situație. Acum, dincolo de obligația Guvernului de a se achita de aceste obligații, nu știu dacă au existat fapte de corupție sau de încălcare a legii care pot să fie incriminate. Aceasta este, evident, obligația Parchetului, să ancheteze, și în cazul în care constată asemenea lucru să îi defere pe cei vinovați în fața justiției", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Vezi și: Andronescu, în vizorul de DNA: Îmi dau foc în piaţa publică dacă...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel