DNA - URMĂRIRE PENALĂ 9 MINIȘTRI. Alexandru Athanasiu, prima reacție

Alexandru Athanasiu, vizat de cererea DNA privind începerea urmăririi penale a nouă foşti miniştri, susţine că nu a luat mită și nici nu a spălat bani.

"Nu sunt nici şocat, nici disperat, pentru că aceste probleme au mai fost cercetate de DNA în urmă cu mai mulţi ani şi analizate foarte serios. Nu s-a găsit absolut nimic ilegal. Mai mult decât atât nu ştiu ce să spun, sunt jurist şi un om onest în viaţă, iau act de această cerere a procurorului şef al DNA, e legitim să facă cercetari, dar privesc cu calm şi cu foarte multă linişte sufletească", a declarat Alexandru Athanasiu într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

VEZI ȘI: DNA - URMĂRIRE PENALĂ 9 MINIȘTRI. DNA solicită începerea urmăririi penale pentru 9 foști miniștri, în cazul licențelor Microsoft

"N-am luat mită (...), nu am spălat bani, nu am conturi offshore, nici în străinătate în bănci", a mai susţinut Alexandru Athanasiu.

Întrebat dacă a fost invitat la audieri, fostul ministru a răspuns negativ.

DNA cere aviz de la preşedinte, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri care în perioada mandatelor ar fi săvârşit infracţiuni, în cazul licenţelor Microsoft pentru şcoli.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului ICCJ să ceară Senatului şi Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme şi Şerban Mihăilescu.

De asemenea, Kovesi a solicitat formularea unei cereri la Parlamentul European pentru avizarea urmăririi penale a lui Dan Nica.

Pentru alţi cinci foşti miniştri vizaţi în acest dosar, respectiv pentru Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău, s-au formulat solicitări similare către preşedintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel