DNA. Tudor Daniel George, fost vicepreşedinte al ASF, reținut de procurori

Tudor Daniel George, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară,a fost reținut, joi, de procurorii DNA.

Tudor Daniel George este suspectat că a primit bani pentru a măslui rezultatele unui control la o companie de asigurări, potrivit unor  surse judiciare.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denuntator in cauza, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificarilor sa fie unul favorabil omului de afaceri.

Daniel Tudor a demisionat în octombrie 2013 din funcţia de vicepreşedinte al ASF, invocând motive personale şi incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF şi membrii Parlamentului României, după ce soţia sa a fost aleasă parlamentar.

Fostul vicepreşedinte ASF mai are un dosar penal încă din 2014, atunci când procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Daniel George Tudor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au arătat că există indicii temeinice potrivit cărora: În perioada mai – iunie 2013, inculpaţii Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

De asemenea, fosta soţie a lui George Daniel Tudor, senatoarea PNL Doina Tudor, a fost audiată în calitatea de suspect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel