DNA. Toni Greblă, acuze în dosarul său: Infracțiune de tortură!

Judecătorul Toni Greblă a reacționat la cazul procurorului Vartic și a acuzat metode de ”tortură” la DNA.

Amintim că în presă au apărut informații cu privire la arestarea fratelui procurorului DNA Marius Vartic, cel care instrumenta dosarul lui Toni Greblă, pentru a-l forța să ia măsuri împotriva judecătorului CCR. Acesta ar fi fost închis cu deținuți condamnați de procurorul Marius Vartic. Toni Greblă spune că nimeni nu a infirmat sau confirmat informația și că ar fi trebuit ca instituțiile statului să se autosesizeze.

„Închipuiți-vă prin ce teroare a trecut acel om. Putea să fie ucis, strangulat sau asfixiat noaptea în somn de ceilalți care au fost închiși de procurorul Vartic.

Pare o poveste de groază. Cu toate că de câteva zile a ajuns în spațiul public acest abuz care nu a fost infirmat de nimeni, nicio instituție a statului român nu a reacționat. Mă refer în primul rând la Procurorul General care trebuia să se sesizeze din oficiu. Nu s-a sesizat nici Avocatul Poporului, nici ONG-urile. 

Minitrul de Interne ar fi putut să reaționeze. Arestul preventiv e în subordinea Ministerului de Interne. În această situație trebuia deschisă imediat o anchetă.

Eu am aflat despre această cumplită atrocitate din spațiul public. Suntem deja în tortură ca o infracțiune clasică.

Tortura e foarte bine definită în legislația noastră. Instituția autosesizării e la fel de bine definită. Din păcate, în spațiul public, într-un caz deosebit de mediatizat, se pare ca s-a comis o infracțiune de tortură. Parchetul General, Avocatul Poporului și alte asemenea entități nu au reacționat instituțional. Se fac că nu au văzut ca s-ar putea să se fi comis o infracțiune gravă”, a declarat Toni Greblă la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel