Urmărește emisiunea live


DNA-SRI. Ovidiu Puțura, mărturisiri despre proces: Procurori amenințați cu dosare

Ovidiu Puţura, magistrat și fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a acordat un interviu din spatele gratiilor.

Ovidiu Puțura este singurul magistrat condamnat pentru dare de mită din România. Acesta a precizat că este nevinovat și a subliniat că cel căruia i-ar fi oferit mită nu este anchetat

Ovidiu Puțura a mărturisit pentru România TV că ”am fost atenționat de cineva de la SRI că judecătorul va fi contactat de SRI pentru ca soluția să fie cea care se dorește. Am luat legătura cu avocații mei, s-au uitat cu ochii bulbucați la mine, mi-au spus că așa ceva nu se poate întâmpla și că sunt afectat de proces”.

”Când dădeam o declarație, judecătorul a solicitat o pauză. Voia să bea un ceai că nu se simte bine. Întâmplarea face ca atunci să fie și domnul general Dumbravă (SRI) acolo”, susține Puțura. Acesta a precizat că Dumbravă s-ar fi întâlnit în tot acest timp cu judecătorul.

”Acest lucru poate fi confirmat și de avocații mei”, spune Puțura. 

”Știu de anumite persoane care sunt judecători și procurori care aveau relații cu ofițeri din servicii și uneori făceau schimb de informații”, a mai precizat Ovidiu Puțura.

În ceea ce privește amenințările cu moartea, acesta a declarat că ”nu știu despre amenințări cu moartea, dar procurori care se aflau în funcții importante au fost amenințați cu dosare”.

Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei (MJ), a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel