Procurori DNA: Respingere "în bloc" a proiectelor de modificare a legilor Justiţiei

Procurorii anticorupţie apreciază că, în lipsa unei consultări a magistraţilor şi a unor studii de impact, se impune respingerea 'în bloc' a proiectelor de modificare a legilor Justiţiei, prin acordarea de către CSM a unui aviz negativ.

"Având în vedere propunerile legislative depuse la Camera Deputaţilor pentru modificarea şi completarea legilor Justiţiei (Statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea pentru organizarea judiciară, Legea privind CSM), la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au formulat şi au transmis la CSM un punct de vedere. Astfel, în principal, procurorii anticorupţie apreciază că, faţă de modul de realizare a proiectelor, fără consultarea prealabilă a magistraţilor, fără o expunere de motive corespunzătoare şi fără studii de impact, se impune o poziţie fermă, de respingere în bloc a proiectelor, prin acordarea unui aviz negativ pentru întregul pachet legislativ", se precizează într-un comunicat al DNA transmis, miercuri, Agwerpes.

Pe de altă parte, procurorii anticorupţie au formulat, în subsidiar, o serie de critici şi observaţii punctuale pe marginea celor trei proiecte de lege.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel