DNA, REACȚIE la imaginile cu Sorina Pintea în cătușe

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Direcția Națională Anticorupție a avut o primă reacție față de imaginile cu Sorina Pintea în cătușe. 

"Cu referire la imaginile în care inculpata Pintea Sorina, arestată prin decizie a Tribunalului București, a fost prezentată publicului încătușată, în timp ce era transportată în vederea unei consultații medicale, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări.

Nici DNA, nici procurorul de caz, nici polițiștii din cadrul DNA nu au atribuții în legătură cu transportul și escortarea persoanelor aflate în stare de deținere în urma măsurii arestului preventiv. Mai mult, după dispunerea deciziei de arestare preventivă, procurorii nu pot și nu au dreptul să intervină în nici un fel în procedurile desfășurate la locul de deținere (pachete, transport la medic etc).

Atribuțiile în ceea ce privește gestionarea acestor situații îi revin exclusiv instituției în custodia căreia se află persoana aflată în stare de deținere. Subliniem că, în perioada în care inculpata s-a aflat în prezenta angajaților DNA, în spațiul public nu au apărut nici un fel de imagini cu aceasta", se arată în comunicatul transmis de DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel