DNA reține un om-cheie din apropierea lui Mazăre

Procurorii anticorupție au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Avraham Morgenstern, administrator al Shapir Structures S.R.L, și un apropiat al lui Radu Mazăre, acuzat de două infracțiuni de evaziune fiscală.

Procurorii spun că, potrivit probelor adunate până în prezent, societatea Shapir Structures S.R.L. s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat, producând un prejudiciu în suma totală de 45.694.558,5 lei (peste 10 milioane de euro) compus din: 27.723.810,65 lei taxa pe valoarea adăugată și 17.970.747,85 lei impozit pe profit.

Morgenstern Avraham nu ar fi înregistrat în mod corespunzator veniturile obținute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT) Constanța și Confort Urban S.R.L. Constanța în sumă totală de peste 150 de milioane lei și nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures S.R.L..

În plus, acesta ar fi înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 milioane lei, reprezentând consultanța și asistența tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de Morgenstern Avraham.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel