DNA: Prodecan, reținut pentru luare de mită

Procurorii DNA l-au reţinut pe Dan-Florin Drugă, avocat în Baroul Iaşi şi prodecan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Petre Andrei din Iaşi, pentru luare de mită, după ce a pretins bani, prin intermediar, de la un student în vederea înscrierii în anul al III-lea, deşi acesta nu susţinuse în fapt examenele aferente.

În dosar a fost reţinut şi Dan Melinte, pentru complicitate, iar cei doi sunt prezentaţi marţi Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, în perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, Dan Drugă, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul lui Melinte, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al III-lea de studii, la unitatea de învăţământ respectivă.

'Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii 'Petre Andrei' din Iaşi.

În acest context, la 6 iunie, Dan Drugă a primit cu titlu de mită de la studentul respectiv suma de 19.000 lei din care, pentru 'ajutorul' acordat, a remis ulterior lui Dan Melinte 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpaţii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante', precizează DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel