DNA: Primarul unui oraș, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicolae Bădănoiu, primar al oraşului Videle, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită. În acelaşi dosar, a mai fost deferit justiţiei, sub control judiciar pe cauţiune, Florin Marius Nedelcu, viceprimar al oraşului Videle la data faptei, pentru luare de mită.

'La începutul lunii iulie 2015, Nedelcu, în calitate de viceprimar, a pretins iniţial suma de 45.000 lei de la un om de afaceri (denunţător în cauză), căruia i-a propus să îl sprijine în atribuirea unui contract finanţat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în oraşul Videle. Deşi omul de afaceri i-a comunicat inculpatului faptul că preţul de execuţie, în condiţiile legale de respectare a normativelor tehnice, depăşea valoarea de 550.000 lei, viceprimarul Nedelcu i-a transmis denunţătorului că bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus şi că acest plafon nu poate fi depăşit sub nicio formă. Totodată, viceprimarul a lăsat de înţeles că lucrările proiectului puteau să fie efectuate formal şi superficial', se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

Procurorii susţin că, în aceste condiţii, Florin Marius Nedelcu l-a convins pe omul de afaceri că verificarea modului de executare a lucrărilor este tot atributul primăriei în calitate de beneficiar şi că nu vor fi probleme cu plăţile.

'În schimb, denunţătorul urma să îi dea inculpatului suma de 45.000 de lei, parte din plăţile pe care primăria Videle trebuia să le facă pentru executarea terenurilor de sport respective. În acelaşi context, Nedelcu a pretins de la omul de afaceri emiterea unei facturi fictive plătite de primărie, în valoare de 10.000 lei, aferentă unor servicii de masă şi cazare, deşi firma denunţătorului nu avea un astfel de obiect de activitate. Precizăm că, din cei 10.000 lei, denunţătorul trebuia să-i restituie inculpatului 8.000 lei, în considerarea ajutorului ce urma să-i fie dat, suplimentar faţă de suma de 45.000 lei', precizează DNA.

Anchetatorii au constatat că, în 17 iulie 2015, între firma denunţătorului şi Primăria Videle a fost încheiat un contract de lucrări având obiectul menţionat, documentul fiind semnat de viceprimarul Nedelcu, conform înţelegerii cu primarul Nicolae Bădănoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel