DNA: Primari, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Gheorghe Popescu şi Ion Soare, la data faptelor primari ai comunelor Fântânele şi Cogealac, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, în stare de libertate.

Conform DNA, acuzaţiile vizează fapte comise în anul 2006, în legătură cu transferul unui teren între cele două localităţi.

"La data de 18 ianuarie 2006, inculpaţii Soare Ion şi Popescu Gheorghe, în calitate de primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un acord privind predarea din administrarea Primăriei Cogealac spre administrarea Primăriei comunei Fântânele, a unei suprafeţe totale de teren de 371,19 ha. În această suprafaţă a fost inclusă în mod abuziv şi suprafaţa de 24.438 mp închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitaţii de Primăria comunei Mihai Viteazu", conform comunicatului DNA.

Sursa citată notează că, pe 24 ianuarie 2005, inculpatul Ion Soare, în calitate de primar al comunei Cogealeac, convenise cu edilul din comuna Mihai Viteazu că respectiva suprafaţă aparţine localităţii conduse de cel din urmă. Procurorii au constatat că demersurile inculpaţilor au avut drept consecinţă obţinerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 euro şi 531.822 lei în dauna societăţii care primise în închiriere terenul respectiv.

Reprezentantul societăţii păgubite s-a constituit parte civilă cu aproximativ 2,5 milioane euro, pentru recuperarea prejudiciului fiind dispusă măsura sechestrului asupra mai multor bunuri imobile care le aparţin celor doi inculpaţi.

[citeste si]

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse de procurori.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel