Urmărește emisiunea live


DNA: Primar de municipiu, urmărit penal pentru luare de mită

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, este urmărit penal pentru luare de mită de procurorii DNA într-un nou dosar de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Dorin Florea pentru luare de mită, Dan Aurel Florea, fiul primarului, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, precum şi faţă de Mircea-Nicolae Musgociu, om de afaceri, pentru dare de mită şi spălare de bani.

DNA susţine că, la 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului Dorin Florea, au fost emise nouă hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului 'Prelungirea Căii Sighişoarei în două direcţii', proiect în care era direct interesat omul de afaceri Mircea Musgociu, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu municipiul Târgu Mureş.

'Acest lucru a fost urmat, la 9 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu şi fiul primarului municipiului Târgu-Mureş a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafaţă utilă de 159,99 mp) situat în acelaşi oraş în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.

La 30 martie 2015, Dan Florea a vândut locuinţa respectivă, achiziţionată la un preţ subevaluat, contra sumei de 130.000 euro', afirmă procurorii. Anchetatorii au constatat că, în cursul anului 2013, acţionând în aceeaşi manieră, Dorin Florea a continuat să sprijine afacerile şi interesele financiare ale lui Mircea Musgociu, referitoare la necesitatea achiziţionării din proprietatea omului de afaceri a suprafeţei de teren de 1.415,36 mp, situat în Târgu Mureş, zona Căii Sighişoarei (fosta Livadă Pomicolă Târgu Mureş). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel