DNA precizări în contextul dezbaterii privind desființarea SIIJ

PÎCCJ a formulat, la data de 26 iulie 2022, contestație împotriva Hotărârii nr. 113 din 19 iulie 2022 și a Hotărârii nr. 114 din 19 iulie 2022 ale Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.
PÎCCJ a formulat, la data de 26 iulie 2022, contestație împotriva Hotărârii nr. 113 din 19 iulie 2022 și a Hotărârii nr. 114 din 19 iulie 2022 ale Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Având în vedere luările de poziție exprimate de unele instituții din mediul judiciar cu referire la comunicatul nr. 138 din data de 15 februarie 2022, facem următoarele precizări:

În contextul dezbaterilor privind desființarea SIIJ, Direcția Națională Anticorupție, ca instituție abilitată prin lege să combată corupția la cele mai înalte niveluri, a subliniat nevoia întăririi eficienței luptei împotriva acestui fenomen în toate sectoarele importante ale societății, cu asigurarea premiselor necesare pentru anchete profesioniste și nepărtinitoare.

Exprimarea unor opinii cu privire la desființarea SIIJ nu reprezintă decât un exercițiu necesar în orice societate democratică, menit să contribuie la identificarea celor mai bune soluții legislative.

Considerăm că unele interpretări expuse în spațiul public, ca reacție la mesajul exprimat de DNA, omit să atingă fondul problemei și anume asigurarea coerenței și eficienței combaterii corupției în toate sectoarele importante ale societății, inclusiv sectorul judiciar, context în care toate categoriile profesionale ar trebui să beneficieze de egalitate de tratament, astfel încât societatea să fie apărată în mod efectiv, prin legi clare și coerente, conforme angajamentelor internaționale asumate de România, împotriva oricăror încălcări.

DNA asigură instituțiile din mediul judiciar și pe reprezentanții profesiilor juridice de întreaga sa deschidere pentru o colaborare loială și respect reciproc în slujba înfăptuirii unui act de justiție corect, în interesul cetățenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel