DNA, precizări despre o anchetă și arestare a lui Tăriceanu

O informație lansată în mediul public de vicepreședintele PMP, Gelu Vișan, potrivit căreia președintele  Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi arestat curând, a fost infirmată de DNA.

Răspunsul DNA pentru RomaniaTV.net arată că Tăriceanu nu are calitatea de suspect sau inculpat în nicun dosar DNA.

"Persoana la care faceţi referire în cererea dvs., nu are calitatea de suspect/inculpat în nicio cauză instrumentată de DNA

În legătură cu celelalte informaţii solicitate, vă comunicăm că acestea nu fac obiectul comunicării publice, în conformitate cu prevederile art.12, lit. e) din legea 544/2001", a precizat Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA pentru RomaniaTV.net.

Citește și: Lider PMP: Am confirmarea că va fi arestat Tăriceanu

"Călin Popescu Tăriceanu va fi arestat. DNA pregătește arestarea lui Tăriceanu. Asta se va întâmpla peste maximum 3 săptămâni. Se pregătește o lovitură extrem de dură la adresa democrației. I se face un dosar pentru a-l scoate de la guvernare", spunea Gelu Vișan la România TV.

Ulterior, Vişan a venit cu noi detalii, susţinând că Tăriceanu urmează să fie arestat până pe 14 septembrie 2015, iar cererea de arestare va fi înaintată în sesiunea parlamentară.

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost vehiculat şi în Dosarul Microsoft. Potrivit unor surse judiciare, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, ar fi depus un denunţ penal împotriva fostului premier.

Sandu a susţinut în faţa procurorilor că fostul şef al Guvernului ar fi primit mită de mai multe milioane de euro pentru a prelungi contractul de achiziţie de licenţe Microsoft. Acest lucru s-a făcut prin două hotărâri de Guvern şi două acte adiţionale la contractul semnat iniţial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel