EXCLUSIV  DNA, precizări despre doi procurori înscriși la conducerea DNA

DNA
DNA

După închiderea perioadei de înscrieri pentru cel de-al doilea concurs pentru șefia DNA, organizat de ministrul justiției, Tudorel Toader, direcția anti-corupție a anunțat că șase procurori vor concura pentru acest post: Paula – Nicoleta Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Andrei Bodean, Adina Florea și Sorin Armeanu.

Un polițist din Tulcea a lansat mai multe acuzații la adresa a doi procurori înscriși la concursul pentru șefia DNA, Adina Florea și Andrei Bodean, el constituindu-se ca parte vătămată. Astfel pe Adina Florea o acuză de trafic de influență, participarea la un grup infracțional organizat, fals intelectual și abuz în serviciu, iar pe celalat procuror candidat Andrei Bodean de trafic de influență, fals și uz de fals, favorizarea făptuitorilor și abuz în serviciu. DNA a lămurit acest subiect și a spus că s-a început urmărirea penală cu privire la faptă.

DNA confirmă informațiile

Într-un răspuns formulat către DC News, DNA admite că dosarul în care polițistul a făcut plângere împotriva celor doi candidați la șefia DNA se află în lucru.

"Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA - Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă", ne-a transmis DNA.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel