DNA Ploiești, percheziții: deputatul PNL Mircea Roșca ar fi implicat în dosar - surse

DNA - Serviciul teritorial Ploiești face luni seară percheziții într-un dosar de trafic de influență în care ar fi implicați Mircea Roșca, deputat și vicepreședinte al PNL Prahova, și Gabriel Popescu, președinte al PNL Prahova, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Aceleași surse susțin că cei doi ar fi promis unui patron al unei firme din Comarnic, de la care au pretins 20.000 euro, că vor exercita influență asupra funcționarilor primăriei Azuga pentru ca acesta să dobândească terenuri în această localitate.

Procurorii ar fi constatat că Mircea Roșca, în calitate de vicepreședinte PNL Prahova, în 2011, ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra președintelui din acea perioadă al PNL Azuga, Gabriel Popescu, și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localității.

Sursele citate au menționat că 5.000 euro ar fi primit efectiv Roșca prin intermediul lui Gabriel Popescu iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean.

De asemenea, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost dată în 2011 secretarului primăriei Azuga — Diana Dumbrava, care era și președinte al comisiilor de licitație publică deschisă cu strigare pentru vânzarea a două suprafețe de teren, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu și care vizau desfășurarea propriu-zisă a procedurii de achiziție și desemnarea aceleiași firme din Comarnic ca fiind câștigătoarea licitației.

Revoltă într-o filială PNL împotriva fuziunii cu PDL

DNA verifică și faptul că reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în calitate de autoritate contractantă, în perioada decembrie 2012 — iulie 2013, au încheiat cu o firmă din Comarnic, în calitate de furnizor, cinci contracte de achiziții produse alimentare necesare blocului alimentar al spitalului (carne de pasăre, legume în conservă și/sau la cutie, orez, zahăr etc.) prin negociere directă, fără anunț de participare, motivându-se situația de extremă urgentă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute, fără ca, în realitate, să existe o astfel de situație, valoarea fiind de peste 441.000 lei.

Sursele subliniază că aceste contracte ar fi fost încheiate la intervenția lui Roșca, deoarece firma beneficiară era a vărului său, Adrian Rotilă. Firma acestuia a beneficiat de contracte și de la CJ Prahova în perioada când Mircea Roșca era consilier județean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel