DNA, Petru Nistor, primar, trimis în judecată: fraude cu fonduri UE

Un primar din judeţul Suceava a fost trimis luni în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţia de fraude cu fonduri UE pentru agricultură.

Petru Nistor, primar al comunei Mălini din judeţul Suceava, şi Vasile Popescu, preşedinte al Asociaţiei Agricole Mălini-Stânişoara, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fraude cu fonduri europene pentru agricultură.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor inculpaţi, în legătură cu obţinerea nelegală a sumei de 6.288.765,28 lei - finanţare europeană pentru agricultură.

Au fost trimişi în judecată Vasile Popescu, la data faptelor preşedinte al Asociaţiei Agricole Mălini Stânişoara, judeţul Suceava, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; fals în declaraţii şi spălare a banilor, în formă continuată, dar şi Petru Nistor, la data faptelor şi în prezent primar al comunei Mălini, judeţul Suceava, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei şi Ilie Bîzu, administrator al unei societăţi comerciale, pentru spălare de bani, în formă continuată; Ioan Ilişescu, la data faptelor casier în cadrul primăriei Mălini, judeţul Suceava, membru fondator şi secretar al Asociaţiei Agricole Mălini-Stânişoara, pentru spălare a banilor, în formă continuată, şi Vasile Gherasim, administrator al unei societăţi comerciale, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi Asociaţia Agricolă Mălini-Stânişoara, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

[citeste si]

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Vasile Popescu, Petru Nistor, Ioan Ilişescu şi Asociaţia Agricolă Mălini-Stânişoara. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel