DNA, percheziții la Ministerul Educației. "Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I", proiect anchetat de procurori

Procurorii DNA efectuează, luni, percheziţii la Ministerul Educaţiei. Vizat este un proiect POSDRU derulat în perioada 2008-2009.

Anchetatorii au descoperit nereguli într-un proiect cu fonduri europene derulat în perioada 2008-2009. Cei de la minister nu pot să justifice peste 18,5 milioane de lei, potrivit procurorilor.

Potrivit Mediafax, este vorba despre derularea proiectului POSDRU "Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I. Programe integrate pentru creşterea accesului la educaţie şi a nivelului educaţional al copiilor din comunităţi defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008 - 2009", din cadrul Axei prioritare 2 Învăţare pe tot parcursul vieţii - Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii. Asistenţa financiară nerambursabilă a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totală este de 18,5 milioane de lei.

În acest caz a fost începută urmărirea penală in rem, până în prezent nicio persoană nefiind pusă sub învinuire. Anchetatorii au indicii că nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate în cadrul acestui proiect şi pentru cererea de rambursare depusă. Mai mult, procurorii ar avea indicii că în prezent sunt refăcute documentele aferente proiectului, susţin sursele citate.

Procurorii DNA au ridicat  documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar - Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel