DNA: Ovidiu Puţura, urmărit penal pentru dare de mită

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puţura este urmărit penal pentru dare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant, arată DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată  într-un comunicat de presă că procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, în prezent director la Direcţia contencios din Ministerul Justiţiei, fost secretar de stat în acelaşi minister, că este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în luna noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-ar fi promis unei judecătoare că, din funcţia pe care urma să o exercite în Ministerul de Justiţie sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel încât o persoană din familia judecătoarei să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

"În schimbul intervenţiei promise, suspectul Puţura Ovidiu i-a solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia suspectului era reclamant recurent", au scris procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

Citește și: Ovidiu Puțura, adus cu mandat la DNA

Ovidiu Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare, precum şi aproximativ 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat.

Ovidiu Puţura a fost audiat aproximativ patru ore de procurorii DNA, iar în jurul orei 15.00, anchetatorii au plecat cu fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei la locuinţa acestuia, pentru a face percheziţii.

Ovidiu Puţura a fost adus marţi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, de ofiţeri de poliţie, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere.

Pațura, magistratul care i-a refuzat grațierea lui Gigi Becali

Ovidiu Puţura este cel care, în calitate de judecător, a propus respingerea uneia dintre cererile de graţiere formulate de către Gigi Becali.

Puţura a explicat  respingerea cererii de grațiere a lui Gigi Becali: "În urma verificărilor s-a constatat că nu erau îndeplinite condiţiile pentru a se acorda un aviz pozitiv. Nu lipsea nimic, dar sunt nişte condiţii care se verifică, cu privire la persoana condamnatului, condiţiile în care a fost condamnat, condiţiile familiale, de sănătate şi aşa mai departe. După ce au fost verificate toate concluziile am ajuns la concluzia că nu era cazulsă se acorde un aviz pozitiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel